Genel makarnalı tarifler pandispanya tarifleri sebze yemekleri sütlü tatlılar

CEVİZLİ ELMALI KEK

Son zamanlarda denediğim keklerin içinde en beğenileni oldu. Beslenme çantası ağırlıklı çalıştığımız için mümkün mertebe sağlıklı olmasına gayret ediyorum. Yağ kullanmadığım için sanırım hedefe yaklaştım. Şeker işinide çözebilirsem mesele kalmayacak! 

MALZEMELER:

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 orta boy elma

YAPILIŞI:

  1. Şeker ve yumurtayı 7-8 dakika çırpıcı ile çırpın.
  2. Unu, kabartma tozunu, tarçını ve kakaoyu karıştırın.
  3. Unlu karışımı eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin, çırpıcı ile çok hafif çırpın, sadece malzemeler birbirine karışsın yeterli.
  4. Elmaları soyup, küçük küpler halinde kesin, cevizle beraber hamura ekleyin, tahta kaşıkla karıştırıp hafifçe yağladığınız tepsiye boşaltın.
  5. 170 dereceli önceden ısınmış fırında fazla kurutmadan pişirin.

24 Yorum

  1. merhaba seçil hanım.sağlıklı yaşama çabalarınızı çok takdir ediyorum.benim yedi aylık minicik bir kızım var ve ben de onun için sağlıklı şeyler pişirmek istiyorum.şeker bir yaşından önce yasak olduğu için benim de aklıma pekmez geldi ama nasıl olur bilmiyorum hiç denemedim daha.deneyimlerinizi bizimle de paylaşırsanız memnun olurum.kekiniz harika görünüyor.ellerinize sağlık.mutlaka deneyeceğim.sevgilerimle…

  2. Merhaba Seçil Hanım,
    Tarif için teşekkürler, çok güzel görünüyor. Ben de deneyecektim ama un miktarı biraz az gibi geldi, denemeye cesaret edemedim 🙂 Acaba bir yazım hatası olmuş olabilir mi? Yoksa gerçekten 1 bardak un mu kullanılıyor?
    Teşekkürler.

  3. çok teşekkür ederim.ben içine birazda damla çikolata ekledim bence süper oldu yarısı bitti bile…
    tarçın elma ceviz ve kakao sevenler hiç düşünmesinler bile bu kek harika
    teşekkürler lezzetli tarifleriniz ve güzel yüreğiniz için…

  4. merhaba ben sitenizi yaklasik 4 aydir takip ediyorum ve bayiliyorum her sabah yeni bisey eklenmismi diye bakiyorum cogu seyleride denedim ve hepsindende memnun kaldim bu tarifide persembe gunu denedim bana biraz kuru geldi ama yegenlerim gelmisti üzerine cikolata sos koyduk onlar cok sevdi bende kare borcama yaptim tam oldu sizi cok basarili buluyorum ve devamini diliyorum

  5. seçil hanım , kekinizi denedim ve ailece çok beğendik tam damak tadımıza uygun bir kek. hatta 2 hafta içerisinde 2 kez yaptım. tariflerinizin bir çoğunu denedim en güzel olanı ölçülerde sıkıntı yaşamamak bire bir tutması ve kolay anlaşılır anlatımınız. tariflerinizle sık sık takdir almak gerçekten hoş size teşekkür ederim.

  6. seçil hanım tariflerinizim hepsi mükemmel sayenizde herkesin taktir ettiği ve sürekli tarif aldığı bir pasta ustası oldum diyebilirim size minnettarım daha yeni tarifler eklerseniz sevinirim sürekli takip ediyorum bekliyorum….

  7. merhaba sitenize bugün denk geldim güzel şeyler sunuyorsunuz.hoşuma gitti.bu yapılan keklerde süt yazmıyor.bu dikkatimi çekti.açıkçası yapıp yapmamakta biraz tereddüt ediyorum.teşekkürler şimdiden..

  8. merhaba seçil hanım siteyi iki günden beri takip ediyorum gayet güzel tarifler var..bu kek hoşuma gitti malzemelerde her evde olan şeyler..yanlız içine hiç yağ koymuyormuyuz acaba????

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.