Çerez niyetine nasıl gittiğini anlamayacağınız bir kurabiye çeşidi… Tehlikeli maddeler listesinde bulunmakta. Hane halkı pek sevdi. İçindeki şeker miktarı fazla gelmiyor, ne tatlı ne de tuzlu bir tadı var, isteseniz  şekeri biraz azaltırsınız. Mutlaka denemeniz gereken bir tarif tabi ki sabır ve vakit varsa. Zira bir ölçüden 350-400 arası minik çıkmakta. Göstereceğiniz sabra değdiği için hiç problem yok. Tarif için yemek zevki‘ne teşekkürler.

Malzemeler:

  • 150 gr. tereyağ (daha az kullandım)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı çörek otu
  • 1 yumurta (beyazı içine, sarısı üzerlerine)
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un (ben 4.5 su bardağı kullandım)
  • 2-3 yemek kaşığı sirke (tarifte yoktu, ben ekledim)

Yapılışı:

  1. Bütün malzemeler karıştırılıp bir hamur elde edilir.
  2.  Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak şekil verilir ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
  3. Yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine dizilen kurabiyeler 175 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.

12 Comments

  1. Ben çok seviyorum bu minikleri:)
    Yapımı biraz oyalıyor ama,senin de dediğin gibi fazlasıyla değiyor:)
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle..

  2. çok şirin ve albenili duruyolar hakikaten.. hane halkınızın seçkin damak tadlarına istinaden bende denemeyi düşünüyorum inşaallah. sonucu mutlaka bildiririm. elinize sağlık seçil hanım

  3. elinize saglik eminim lezzetide muhtesemdir.benim sormak istedigim su evimde corek otu yok onun yerine hashas tohumu koysam nasil olur?

  4. ben bu minikleri denedim ama çörek otum yoktu bende haşhaş tohumu ile yaptım çok da güzel oldu…

  5. evet ben de bugun denedim bu minik kurabiyeleri,corek otum yoktu hashas tohumu kullandim zeytin yagi miktarini azattimbir cay bardagi koydum tadi tuzu mukemmel oldu minik kizim cok sevdi aksam esim isteeee tam benim istedigim gibi tek lokmalik olmuslar diye epey bir sevindi:) uzun lafin kisasi denemek isteyen arkadaslar tereddut etmesinler tek zorlandigim konu hamura sekil verirken birz zorlandimbirz ufalaniyordu ve biraz oyaliyor tabiki.tesekkurler bu guzel tarif icin.

  6. Ellerinize saglik görun tusu cok guzel,benim ufakliklar böyle seyleri seviyorlar.Malum burada Isvecte biz her seyi guvenle alpi yiyemiyoruz,o yuzden ben böyle seyleri hep ev decocuklarla beraber yapiyoruz.Ama bura da mahlep yok… mahlepsiz yapsam olurmu?
    Sevgilerimle.

  7. Ben defalarca kez yaptım harika bir tadı var ama neyi eksik yada yanlış yapıyorum anlamadım bir türlü hamur yapışmıyor ve şekli de haliyle böyle yuvarlak olmuyor. Sizce neden olabilir?

  8. Seçil hanım bu kurabiyeyi o kadar yaptımki size teşekkür etmek borcum oldu sitenizde okadar tarif denedimki hepsimi güzel olur vede tutar tekrar emeğinize sağlık teşekkür ederim.

  9. tek kelime ile harikaaaa…
    secil hanim en alttaki resmi merak ettim.pudra sekeerine bulanmis gibiler.ellerinize saglik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.