bohçalı tavuk

Ramazan ayının tüm yeşilkivi okuyucuları için manevi olarak bereketli, huzurlu ve yeme-içme açısından abartısız geçmesini dilerim.

Yapımı uğraştırıcı gibi görünsede yapmaya başladığınızda hemen biten bir tarif. Yemek için değişik ve şık alternatifler arayanlara gelsin tarifimiz.

Malzemeler;

  • 2 tavuk göğsü
  • 2 yufka
  • 6-7 diş sarımsak
  • 3 orta boy soğan
  • 500 gr ıspanak
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 iri domates
  • tuz, karabiber
  • zencefil
  • tereyağı

Yapılışı;

  1. Tavuk göğüslerini ikiye ayırıp, ikişer fileto çıkarın ve biraz döverek inceltin
  2. Kalın tabanlı bir tencerede, 4 diş sarımsak, gelişigüzel parçalanmış 1 soğan ile etleri bir kaşık tereyağı beraberinde çevire çevire 10 dakika kadar kızartın.
  3. Sonra üstünü örtecek kadar sıcak su, varsa tavuk suyu ekleyip iyice yumuşayana kadar pişirin.
  4. Bu arada bir tavada bir tepeleme kaşık tereyağı ile bir kaşık tereyağını ısıtın, ince ince piyazlık doğradığınız bir soğanı hafif ateşte iyice öldürün. temizlenip kıyılmış ıspanakları, suyunu salıp çekene kadar ateşte çevirin. Ateşi kapatırken bir tutam zencefil rendesi ekleyerek karıştırın.
  5. Düz bir yerde, kalan tereyağınız ile yufkaları iyice yağlayın. İki yufkayı üst üste yerleştirip dörde bölün.
  6. Her bir parçanın üzerine ılınmış bir tavuk göğsünü, üzerine muntazam olarak ıspanakları, ıspanakların üzerine de tekrar tavuk göğsünü yerleştirin.
  7. Aynı şekilde tavuk ve ıspanakları yufkaların üzerine yerleştirin ve yufkalar ile muntazam dört paket hazırlayıp üzerlerini iyice yağlayın, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında , yufkalar çıtır çıtır olana kadar tutun.
  8. Bu arada kalan soğan ve sarımsakları küçük küçük çentin. Bir kaşık zeytinyağı ile beraber ısıttığınız tereyağında soğan ve sarımsakları öldürün, domatesleri ayıklayıp küçük küçük doğrayın ve soğanlara ilave edin.
  9. Suyunu salıp çekene kadar, taze çekimiş karabiberi ve tuzunu katıp, hafif ateşte pişmeye bırakın.
  10. Tavuğun suyunu blender’dan veya tel süzgeçten geçirip, suyunu çekince domateslere ilave edin, biraz daha pişirin.
  11. Fırından çıkardığınız tavuk bohçalarının üzerine domates sosu gezdirerek servis yapın.

Kaynak; Yelda Sönmez, Anneannemin Mutfağı

2 Comments

  1. Bende ayni guzel dileklerle ramazaninizin hayirla gecmesini diliyorum. Tarif gercekten cok degisik merakimi celb etti, ins en kisa zamanda bende deniycem ellerinize saglik!!

  2. merhaba ben sizin sıkı takipçinizim bakmayın arada sırada yorum yazarım fakat sizi sürekli takip ederim herzamanki gibi süpersin döktürmüşsün ellerine sağlık çok leziz görünüyorlar fotoğraflar da ayrı bir güzel eğer sakıncası yoksa makinanızın markasını soracaktım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.