Genel

KREM ÇİKOLATALI PAMUK KEK

DSCF2406

Tarif intagramda beğenerek takip ettiğim @hamurger e ait. Evde kakaolu yiyecekleri sevmeyen hane üyelerinin beğenerek yemesi ne kadar başarılı bir tarif olduğunun göstergesi. Mutlaka denemelisiniz sevgili okuyucu…

Malzemeler;

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • 1 su bardağında 1 parmak eksik sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı krem çikolata
  • 2 su bardağı silme un
  • kabartma tozu, vanilya

Yapılışı;

  1. Yumurtaların sarıları ve aklarını farklı kaplara ayırın.
  2. Şekerin yarısını sarıların olduğu kaba alın kalan şekeri de diğer kaba alın. Yumurta akı olan kabı mikserin en yüksek hızında köpürüp şeker eriyene kadar çırpın.
  3. Sütü ve sıvıyağı ekleyip tekrar çırpın.
  4. Aynı kaba (yumurta sarılı kap) un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma dahil edin. Mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın.
  5. Ardından krem çikolatayı ilave edip karıştırın. yoğun kıvamlı bir harç olacak.
  6. Bunun üzerine iyice köpürmüş olan yumurta akını ilave edin. Spatula yardımı ile çok yavaş bir şekilde alttan üstte karıştırın, söndürmemeye özen gösterin.
  7. Kalıbın alt kısmını yağlayın. Yanları yağlamayın çünkü kek kabarıp hafif sönerse yanlardan inmesin.
  8. 170 derece sıcak fırında pişirin. Kek çok kabardığı için hafif sönebilir.
  9. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın, çok pofuduk olduğu için yanları bıçakla ayırıp kelepçeyi öyle açın ve servis edin.

14 Yorum

  1. Merhabalar,

    Krem cikolata nedir acaba? Nutella gibi biseymi? Vede yumurta sarilarini yazmamissiniz, unlu karisimi yumurta sarilarina eklesek olmazmi? Ustundeki eritilmis cikolatami acaba?
    Simdiden tesekkurler.

    1. Evet bahsettiğiniz ürün ve benzerleri krem çikolata. Ben özellikle bir ürün markası belirtmiyorum, sadece üründen bahsediyorum. Beyaz ve sarıları ayırmak kekin dokusunu daha pamuk pamuk yapıyor, siz ayırmayabirseniz. Üzerindeki erimiş çikolata.

  2. Merhabalar secil hanim..kekinizi denedim gercekten sahane oldu. Cok hizli tuketildi cocuklar tarafindan. Tabiri caizse kapis kapis gitti. Favori kek listesinde yerini aldi. Bu arada esmer güzeli tarifiniz de favori kekim ikisinide denemelerini siddetle tavsiye ederim…

  3. Bu muhteşem keki denedim gerçekten pamuk gibi bir kek oldu.
    Sizin tariflerinizi tereddütsüz deniyorum hepsi de çok başarılı oluyor.
    Ellerinize emeğinize sağlık 🙂

  4. Sitenizi sürekli takip ediyorum. Tarifleriniz çok güzel bu keki denemek istiyorum ancak sıvıyağ ve sütü hangi aşamada ilave edeceğim, tarifte göremedim. Teşekkür ediyorum.

  5. Harika bir kek oldu. Ben içine birde ince çekilmiş fındık koydum. Biz küçükken “eti top kek”i çok sever çok yerdik. Tadı onun aynısı oldu.çocuklarınıza o katkı maddeli kekler yerine bunu rahatlıkla yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.