FISTIKLI UN HELVASI

Sevgili okuyucu geleneksel sitemlerimle başlayayım yazıya. Neden artık tarifler denenmiyor ve denense de iyi ya da kötü birşeyler yazılmıyor? Yoksa sizde mi instagram ya da diğer sosyal mecralara daldınız? Burada duvara yazar gibiyim. Eskiden yazan kadim takipçiler şimdi neden ses vermiyor. Nerelerdesiniz sevgili okuyucu. Tamam bende çok verimli değildim ama mazeretim biliniyor. Sizin mazeretler nedir ki yazmayı bıraktınız. Belki de ziyareti bile bıraktınız. Nereye gidilir dedim cevap gelmedi, nasıl yaparsınız bu tarifi dedim ses gelmedi…hadi artık sevgili okuyucu, artık yazar çok üzülmeye ve madem kendi kendime çalıp söylüyorum emek harcamayayım bari kıvamına gelmeye başladı. Not, Işıl hanım sözlerim sizedeğil, dikkate almayınız:)

Gelelim tarifimize, gayet pratik ve lezzetlli

Malzemeler;

  • 1,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay badağı toz antepfıstığı

Yapılışı;

  1. Tereyağını ve unu kalın tabanlı bir tavaya alın ve sürekli karıştırarak un sararana kadar kavurun.
  2. Sütü, şekeri ve toz fıstığı bir kasede karıştın.
  3. Una yavaş yavaş ilave edin ve karıştırın.
  4. Helva koyulaşıp kıvam almaya başlayınca ocaktan alın.
  5. Suyla ıslattığınız bir servis tabağına helvayı boşaltın, üzerini düzeltin.
  6. Ilık ya da soğutarak servis edin.

Tarif,Sofra.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

“FISTIKLI UN HELVASI” için 41 yanıt

  1. Ayşe nur avatarı
    Ayşe nur

    Ama bu tarif adam öldürür .süper bişiy yaaellerinize emeğinize sağlık

    1. yeşilkivi avatarı

      Ayşe nur asıl bu yorum adam öldürür. Allahta sizi güldürsün 🙂

  2. sinem avatarı
    sinem

    Sevgili Yeşil Kivi ,
    Ben sessiz ve derinden gelen takipçinim . şunca zaman nerdeyse tüm yemek tariflerini ve çoğu sütlü tatlını denedim. ııh olmamış dediğim bir tane bile tarifin çıkmadı. Lütfen bu yönde yazmaya devam et. evet okuyup kaçmak kolay geliyor belki de bizim için bu sebeple de hakkını helal et lütfen . Sinem….

    1. yeşilkivi avatarı

      Sinem, helal olsun asıl siz helal edin hakkınızı. Sessiz ve derinden gelen takipçiler gözümün bebeği, devam…

  3. HIRSIZ-POLIS avatarı
    HIRSIZ-POLIS

    Merhaba,

    Uzun zamandir tarif deneyemiyorum bazi sebeplerden dolayi, ama yemek sitelerine bakmaya zaman buldugum zaman illa ki sizin sitenize de giriyorum. Guvenilir, guzel tarifleriniz var, emeklerinizde bosa degil, bircok takipciniz olduguna eminim.

    Bazi site sahipleri dikkat cekmek icin igneleyici paylasimlarda bulunarak cok yorum aliyorlar. Onlardan olmayin zaten, sizin siteniz bu sekilde cok guzel..

    Helva yapmayi beceremiyorum bir turlu, daha dogrusu denedigim 1-2 tarif basarisiz olunca birdaha denemedim. Ucuncu kez sansimizi denemek lazim 🙂

    1. yeşilkivi avatarı

      Hırsız-polis, hala buralarda olduğunuzu görmek ne güzel. İnşallah o bahsettiğiniz tiribünlere oynayan sitelerden olmaz burası. Eminim helvayı gayet güzel yapıyorsunuzdur.Sevgiler…

  4. yasmin avatarı
    yasmin

    sessiz takipçinizim.çok beğeniyorum yaptıklarınızı…

    1. yeşilkivi avatarı

      Yasmin hnm, teşekkürler.

  5. Leyla avatarı
    Leyla

    Sevgili Yeşilkivi,ben sizi tarif defteri forumdaki yazılarınızdan beri takip eden bir okurunuzum.İsminiz orada zikredilmese Seçil olduğunu bile bilmeyecek olanlardan biriyim.Her gün düzenli olarak sitenizi ziyaret ediyor,tariflerinizi denemek üzere kaydediyorum.Vakit bulduğumda da deniyorum evdekilerle ,misafirlerle paylaşıyorum.Bu siteyi yazarak ,fotoğraf yükleyerek,garanti,güvenilir tarifler paylaşarak zamanınızdan ayırarak okurlarınıza kıymet gösterdiğinize eminim.Tarifle ilgili sorular gelirse de içtenlikle cevaplıyorsunuz.Takdir ediyorum.Ama açıkçası ,bu benim şahsi görüşüm, site dilsiz yemek kitapları gibi.Açıkçası okuyup geçiyorum,tarifle ilgili sorum varsa nasıl kitaba bakarken sorumun cevabı ölçülerle vb. ilgili ise kitabın bir yerlerinde cevabımı buluyorsam ,tarifinizle ilgili sorum olduğunda sadece soruyu sorup,cevabımı alıp,tarifin yorumunu yakın çevremle paylaşmayı tercih ediyorum.Çünkü sitenizde kendinizle,günlük hayatınızla pişirmeyi en sevdiğiniz yemek,pasta vb ile ya da minicik bir günlük mutfak anınıza yer verecek bir detay yok.Belki günlük hayatla,tecrübelerinizle ilgili bir püf noktası,bir kelime o konuda bir cevaba ihtyacı olan birinin ışığı olabilir.Hiç tanımadığım,tanınmak da istemeyen – ki bu sizin kişisel tercihiniz ,saygı duymak lazım,bir yazarla an ‘ ımı ,tarifinizi nasıl pişirdiğimi,hissettiklerimi,önerimi paylaşabilirim ki?Siz kendi hayatınızı yaşıyorsunuz,kapalı.Biz de kendi hayatımızı,kapalı.Sizi karşı komşusu gibi gören,sizi gerçekten seven okurlarınızla bebeğiniz olduğunu-olacağını bile çok zor,yorumlarda paylaştınız.Görünce aaa diye şaşırdım.Benim amacım sadece tarif vermek burası bir mutfak günlüğü değil,sınırlarımı çok sıkı tutarım diyorsanız haklısınız,bir dahaya denediğim tariflerinize denedim,güzel oldu yazmayı ihmal etmeyeceğim.Ses vereceğim bir okur olarak -ama biraz kapalı.Hanedekiler beğendiler yazacağım.Ama tarifinizle pişirdiğim kek bir harika oldu,yeğenim Mert’in her lokmasını yutuşunda sen bitanesin teyzeciğim diyen gülen yüzünü,yeğenimin çocukluk anılarında harika kek pişiren teyzesi olarak yer edeceğimin mutluluğunu size borçlu olduğumu yazmayacağım.Çünkü ayrıntıya girer.Kesinlikle bir incitme yorumu olarak algılamayın lütfen..Merak ediyorum sevdiğim bir yazarın günü nasıl geçer diye.Hobileri nedir diye.Örgü örer mi mesela?Biraz meraklı bir tipim galiba.Ben sitenizi,tariflerinizi çok seviyorum ve takip ediyorum,hep de edeceğim.Yorum yazmayı ihmal etmiş olabilirim,kusuruma bakmayın hatamı telafi etmeye çalışacağım..Ailenizle sağlıklı huzurlu günler,selamlar…

    1. yeşilkivi avatarı

      Leyla hanım, öncelikle zamanınızı ayırıp benim için çok değerli olan yorumunuzu yazdığınız için çok teşekkürler. Gerçekten haklısınız, site yemek kitabı gibi. Hiçbir macera, günlük hayata dair hiçbir şey yok. Ama gerçek bir emek ve sevgi var bundan emin olun. Artık daha fazla ayrıntıya girmeye çalışırım çünkü sizin verdiğiniz örnek içimi ısıttı. Kusur ne demek aşkolsun. Yazmasanızda arada bir verilen bir ses beni mutlu ediyor ve motivasyonumu artırıyor. İçten yorumunuz için tekrar teşekkürler.

  6. zeynep albayrak akmeşe avatarı

    Kurban Bayramında ben de irmikli-fıstıklı helva yapmıştım. Sizin tarifinizde unla yapılınca fıstık rengi daha bir belli olmuş sanki. Ben fırsat bulup da siteme tarifini koyamadım, her şey birikti yine.

    Ellerinize sağlık.

    1. yeşilkivi avatarı

      Zeynep hnm, bazen birikiyor cidden. Kolay gelsin.

  7. sevda avatarı
    sevda

    Selam secil hanim
    bende uzun zamandir yazamiyorum eylulde dugunum oldu evlendim 🙂 ondan once bilirsiniz dugun teladi stresi derken nete girmek aklina bile gelmiyor insanin dugunden sonrada yapacagim her yemekte once sizin tariflerinize bakiyorum dun mesela mercimek corbanizi denedim cok guzel oldu 🙂 bugunde biber dolmanizi deniyicem telefondan baglandigim icin yorum yazmak zor geliyordu o yuzden yazmaya ara verdim simdi goruyorumki zor deilmis artik usenmek yok 🙂
    herseyiniz harika oluyor elinize emeginize saglik

    1. yeşilkivi avatarı

      Sevda hanım, çok sevindim. Rabbim iki cihan saadeti versin. Yazmasanızda burada olduğunuza sevindim. Siz boşverin beni, bilirsiniz arada bir böyle yaparım ben 😉

  8. PINARK avatarı
    PINARK

    Bende burdayım ama sessizce izliyorum

    1. yeşilkivi avatarı

      Tamam Pınar hanım, buralarda olmaya devam edin lütfen.

  9. Mehriban avatarı

    Merhaba Yeşilkivi ! Türk deyiləm, belki fikrimi iyi ifade ede bilmeyecəm, kusura bakmayın. Bencə blog yorumlarında geridönüm önemli. Türk blogçuları yorumlara cevab yazmıyor , yorumlara cevab yazan çok az. Sizde öylesiz. En az yorum yazana teşekkür etmek gerekdiyini düşünüyorum.
    İnşallah sizi kırmadım)))

    1. yeşilkivi avatarı

      Merhaba Mehriban. Gayet güzel ifade etmişsiniz ne kusuru. Yapmayın ne olur sorulara en fazla yanıt verenlerdenim diye düşünüyordum. Bazen çok yoğun anlara denk gelip cevaplanamayan yorumlar olsada çoğunluk cevaplanıyor. Asla kırmadınız aksine artık cevabını anında veremeyeceksem yorumu da uygun olunca onaylayayım en iyisi. Sevgiler.

  10. nagihan avatarı
    nagihan

    takipteyim :)) ama temmuz da doğum yaptım, bebeğim küçük olduğundan tarif deneyemiyorum.hatta yemek yapabilmek bile mucize 🙂

    1. yeşilkivi avatarı

      Nagihan hanım bebeğinizi sağlıkla büyütün, inşallah hayırlı bir evlat olur. Yemek yapmak gerçekten bazen mucize oluyor. En azından şimdiye kadar biz hep son dakika golleriyle durumu toparladık. Ufaklıklar anlaşmadan anlayana kadar canları sağolsun.

  11. yesılım avatarı
    yesılım

    ben de tabıkı buradayım.benim de uzun zamndır yazamamamın sebepleri var tabi.belki daha az girilmesinin bir sebebi de sizin daha az sıklıkla yazmanız olabilir diye düşünüyorum.siz yazmasanız biz denemeyi seven hanımlar nasıl tarif deneyip birebir tutturup,her zaman da sonuctan memnun kalırız:)iyiki varsınız iyiki bizi merak ediyorsunuz.siz yazmadıgınızda biz de coook merak ediyoruz.işte cok merak ettiğimşz bir zamnda da bebebgim oldu diye haber verdiniz.yani arasıra kendinizzden haber verebilirsiniz,cok gizlisiniz meraktayız:)

    1. yeşilkivi avatarı

      Yesilim, hala siteye giriyor olduğunuza sevindim. İnşallah artık daha sık güncelleyebilirim. Arada kendimden birşeyler yazarım diyeceğim ama bilmem yinede. Çok teşekkürler yazdığınız için. Sevgiler.

  12. AYŞE avatarı
    AYŞE

    Sitenizi severek takip ediyorum ve ben de Leyla hanım gibi düşünüyorum.Sevgi ve selamlar.

    1. yeşilkivi avatarı

      Ayşe hanım, teşekkürler, sevgiler.

  13. filiz avatarı
    filiz

    seçil hanım,
    haklısınız insan yazdığı emek verdiği pişirdiği yemek tariflerinin geri dönüşü olsun istiyor. tıpkı masada anneye eline sağlık der gibi. bende bundan sonra sessiz okur ve pişirir olmaktan çıkıp eline sağlıkçılardan olacağım:))

    1. yeşilkivi avatarı

      Filiz hanım, çok yaşayın, ne güzel özetlemişsiniz hislerimi.

  14. Harmony avatarı
    Harmony

    Un helvasi cok kolay gorunen, malzemesi cok az olan muthis yetenek isteyen bi tatli. Yapan kisiye gore lezzetide degisiyor goruntusu de. Mmmmm cok severim ama hic yapmaya cesaret edemiyirum. Sizinki muhtesem gorunuyor.
    Bu arada sitenizi bende cok begeniyorum. Tariflerinizi denemeye calisiyorum. MeselA aglayan pastanizi denedim sonuc mukemmel oldu. Ben genelde yorum yapmayan okuyuculardandim. Sessiz kalmayi tercih ederdim ama siz o kadar icten bi sitem etmissiniz ki dayanamadim ☺️ Sitenizin mudavimlerindenim tariflerinizi ve sizi cok seviyoruz. Ailenizle ve cocuklarinizla hep mutlu olmaniz duasiyla…

  15. sevda avatarı
    sevda

    Cok tessekurler secil hanim Allah razi olsun
    onca emek verip bizi o guzel tariflerinizle bizi bilgilendiriyorsunuz bi yorum istemissiniz cokmu
    haklisiniz bence 🙂

  16. samyeli avatarı
    samyeli

    Tarif aradığım zaman baktığım ilk site..Eğer elimde tarif varsa bakalım yesil kivi nasıl yapmış dedigim ve yorumlarina guvendigim bir site..ellerinize sağlık. .

    1. yeşilkivi avatarı

      Samyeli çok teşekkürler. Ne mutlu bana o zaman.

  17. Selma avatarı
    Selma

    Bende eskiden sizin sitenize hemen hemen hergün ugruyordum. Bir kücük oglum var, onunla birlikte yeni tariflere son verdim, cünkü is hayatim cocugun yani sira devam ediyor. Sizin anlayacaginiz insanlar herhalde yogun bir hayat gecirince web’e girmeye hele hele yeni Tarif denemeye zaman bulamiyor. Ben eminimki sizin görmedigim veya kacirdigim birsürü tarifiniz var.
    Üzülmeyin. Insallah zaman bulunuca Tarif dener, Sizede yorum birakiriz. Tesekkürler. Siz hizinizi kesmeyin.:)

    1. yeşilkivi avatarı

      Selma hanım, çok teşekkürler. İşlerinizde kolaylıklar dilerim. Tarif denemek birazda keyif işi ve hayat koşturmacasında bazen keyifler mecburen erteleniyor.

  18. ipek avatarı
    ipek

    Sevgili secil hanim.sizi cok uzun bir zamandir buyuk bir begeni ve hayranlikla takip ediyorum.Sizin elinize su dokemeyecek olan blogerlarin aslinda haksiz bir une sahip olduklarini goruyorum(tv programlarinda,sosyal medyada) ama sizinde boyle bir endiseniz olmadigini biliyorum:))Ben yurt disinda yasiyorum.Bu ulkede takip ettigim birkac yemek blogu ,ayni yerde yasayip ayni yerlerden ayni malzemeleri alabildigimiz icin bana degerli ama emin olun ben yapacagim yemegi google dan degil yesil kivi den ariyorum.Burasi benim demirbas yemek tariflerimin kaynagi. Ilk aklima gelenler:mantarli bohca kebabi,ispanakli firin koftesi,yalanci cerkez tavugu,abant corbasi,muhallebili kadayif,etimek tatlisi… yesil kividen denedigim daha pek cok tarif sureki evimde pisen yemeklere donustuler ve her pisirdigimde de size dua ediyorum.Emeklerinizin karsiligini gormek istemekte cook haklisiniz.yesil kivi, yemek sitelerinin icinde en iyilerinden biri degil,takip edenlerde bilirlerki kesinlikle en iyisidir!!Elleriniz dert gormesin secil hanim….

    1. yeşilkivi avatarı

      İpek hanım çok teşekkürler. haklısınız medya kaygım asla yok, biz işimize bakalım, amaç burada hayal kırıklığı oluşturmadan doğru tarifler vermek. amaca uygun davranmaya devam 🙂

  19. Betül avatarı
    Betül

    İnternet’e girip size bakmadığım olmamıştır etrafındaki birçok insan bunu nasıl yaptın deyince yesilkivi diyor ve tarif garanti deniyor ne mutlu size emin olunabilmek en güzeli bence tebrikler ama bizi ihmal etmeyin çünkü dediğim gibi tariflerinizden eminiz:)

    1. yeşilkivi avatarı

      Betül hanım, teşekkürler. ne güzel yazdıklarınızı okumak.

  20. meliha avatarı
    meliha

    Merhaba Seçil hanım bende sizin sessiz takipçilerinizden biriyim. Tarifleriniz uygulanabilir ve bulunabilir malzemelerden olduğu için sizi sürekli takip ederim fakat nedendir bilinmez hiç yorum yapma ihtiyacı hissetmedim ta ki bu yazıyı okuyana kadar. Size duvara yazıyormuş hissi verdiğimiz için çok özür dilerim bu yönüyle hiç düşünmemiştim. Bundan böyle inşaallah yorum bırakırım. Lütfen siz yazmaya devam edin.

  21. eda parlak avatarı
    eda parlak

    Vallaha ne yalan söyliyeyim bende sessiz takipçilerdenim,sizi e bloğunuzu çok seviyorum sizi daha sene yanlış hatırlamıyorsam 2007 yılından beri takipediyorum ilk sütlaçı sizin tarifinizle sevdim mesela halende yapacak olsam sizin bloğunuzdan okur yaparım.

  22. eda parlak avatarı
    eda parlak

    Yeşim hanım bu arada bende sizi tarif defterinden biliorum hatta yetur abla olan yeşim abla vardı hey gidi günler heyy

  23. Sema Tezcan avatarı
    Sema Tezcan

    Merhaba, Seçil Hanım. Çok uzun zamandır sizi takip ediyorum. Çok fazla blog baktığım için hangi tarifleri yaptım tam bilmiyorum, ama bir kokostar fenomeni var ki.. Tarifi nerelere vermedim, yiyen herkes bayıldı 🙂
    Yorum konusunda Leyla hanıma katılıyorum, çok güzel ifade etmiş düşüncelerini (düşüncelerimi). Kesinlikle kendi hayatınızdan birşeyler katmanızı isteriz, daha samimi olur. Bende bebeğinizin olduğunu yeni öğrendim. Güle güle büyütün, sağlık içinde.

    1. yeşilkivi avatarı

      Sema hanım merhaba. Çok teşekkür ediyorum. Önerinize kulak vermeye çalışırım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir