Uzun bir aradan sonra yazmanın bu kadar güzel olacağını hiç tahmin edemeden oturdum pc karşısına. Her gün yaptığım işlerin dışında faaliyetler çok iyi geldi. Tatilin benim için en kayda değer faaliyeti ise 3 yıldır okuyamadığım (kapak çok iticiydi ve elime alamıyordum nedense)Suç ve Ceza’yı bitirmek oldu, kendimi tebrik ediyorum. Bunun dışında uzun zamandır görülmeyen akrabalar görüldü, hiç yemek pişirmedim ama harika bir tüketici gurubuna elimden geldiğince tatlılar pişirdim, bol bol araba kullandım, dalından kopararak meyveler yedim, bahçede dolaşarak olgunlaşan veya olgunlaşmayı bekleyen sebzelerle haşır neşir oldum.

Sonunda eve dönme zamanı geldi, aklım arkada kalarak geldim. Finalde gördümki buraları çok özlemişim.

MALZEMELER:

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1,5 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 40 gr ufalanmış çikolata
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 2 tane soyulup ince dilimlenmiş armut

YAPILIŞI:

  1. Şekeri ve yumurtaları 4-5 dakika mikserle çırpın.
  2. Sıvıyağ ve vanilya ekleyip tekrar çırpın.
  3. Unları ve kabartma tozunu karıştırın, hazırladığınız karışıma ekleyip tekrar çok az çırpın.
  4. En son çikolata ve kuru üzümü ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  5. Yağladığınız ve mısır unu serptiğiniz 26 cm çapındaki kalıba hamuru boşaltın.
  6. Armutları hafif hamura bastırarak dizin ve 1 yemek kaşığı toz şeker serpin.
  7. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirin.

13 Comments

  1. hos geldin! tatilinin güzel gecmesine cok sevindim. belki o güzel günlerin bir kac karesini bizimle paylasip, biz tatile gidemeyenlerinde bir nebze olsun tatil havasi yasamasina vesile olursun?

    sevgiler!

  2. her gün tıkladım sitenize. bu gece baktım ki yeni bir tarif çok memnun oldum hoşgeldiniz bu tarifinizi de çok beğendim diğer tarifleriniz gibi elinize sağlık……

  3. Sevgili seçil yemek 24 den sonra zevkle ve güvenerek takip ettiğim sitelerden bir uzun zamandır izliyorum ama yazmak bugüneymiş.

    Ellerine yüreğine sağlık gerçekten harika bir düzen içinde yaptığınıı bizlere aktarıyorsun buda insanın denemesi için kolaylık sağladığından cesaretlendiriyor insanı.Şu an aklıma gelmiyor denemelerim o nedenle paylaşamıyorum.Sesiz hayranın olarak hergün buradayım Sevgiyle kal canım:)

  4. Ben bu keki yaptim. Su an yarisini bürodaki arkadaslara getirdim, diger yarisida evde kizim okuldan sonra arkadaslariyla yesin diye. Tadi ve kokusu cok güzel. Tarif icin tesekkürler.

  5. selam ben senin sitenin gizli müdavimlerindenim.yaptıkların bir harıka.ama sebden ricam var.lutfen ramazana özel değişik leziz menülerini istiyorum..sabırsızlıkla bekliyor olucam.hoscakal

  6. birçok tarifi denedim ve çok beğendim.bunuda denemek istiyorum yanlız anlamadığım abi yer var 1 çay bardağı mısır ununun tamamı kalıbamı serpilecek.cevabınızı bekliyorum.
    Allah kolaylık versin

    1. 1 su bardağı unu beyaz unla karıştırıp kullanın. kalıba ayrıca mısır unuyla unlayın, bunun için 2 yemek kaşığı un yeterde artar bile. kolay gelsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.