Yeşil Kivi

Çikolatalı Muffin

DSCF4095

Merhaba sevgili okuyucu. Size yumuşacık bir çikolatalı muffin tarifim var. Üzerine kaplama yapmadığınız zaman sade muffin olarak tüketebilirsiniz. Üst kaplamasını hazırladıktan sonra kutlamalarınızda kullanabileceğiniz enfes bir pastacığa  dönüşecek. Özellikle söylüyorum mikser kullanmayın! Sadece tel çırpıcı ile çırpmak kıvamını yumuşacık yapacaktır. Bir de kabartma tozu ve karbonat miktarının fazla tepeleme kullanmayın.

Malzemeler;

* 14 tane muffin için 

*200 ml alan su bardağı

   *100 ml alan çay bardağı

Üzeri için;

Yapılışı

  1. Buttermilkiniz yoksa ilk önce bunu hazırlamakla işe başlayın. 120 ml sıcağa yakın ılık süte 1 yemek kaşığı limon suyu sıkın ve kesik kesik olana kadar yaklaşık yarım saat bekletin.
  2. Yumurtaları ve şekeri mikserle iyice çırpın. Daha sonra sıvı yağ ve vanilya ekleyip biraz daha çırpın.
  3. Unu, kakaoyu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu bir kasede karıştırın. Buttermilk ve unlu karışımı üç seferde dönüşümlü olarak yumurtalı harca ekleyin ve her seferinde sadece malzemeler karışana kadar çırpın.
  4. 12 adet muffin kağıdını muffin kalıplarına yerleştirin ve kapların 3/4 ü dolana kadar harçtan içine pay edin.
  5. 177 dereceli önceden ısınmış fırında 18-21 dakika arası pişirin. Pişen muffinleri fırından alın ve soğumaya bırakın.
  6. Bu arada kremayı kaynatmadan ısıtın ve içine çikolatayı ekleyip eriyene kadar sürekli karıştırın. Daha sonra krem çikolatayı ve tereyağını ekleyip bütün malzemeler homojen bir hale gelene kadar çırpın. Arada karıştırarak soğumasını sağlayın karıştırma işlemini Unutmayın ki üzeri kabuklanması vaktiniz yoksa hazırlayıp üzerini streç filmle hava almayacak şekilde örterek buzdolabında saklayabilirsiniz. Soğuyan üst kaplamayı krema sıkma torbasına doldurun ve muffinlerin üzerine sıkıp dilediğiniz şekilde süsleyin.
Exit mobile version