Yeşil Kivi

ÇİKOLATALI PASTA

e49f81d1-cc59-4371-9eee-2d04b50b8838

Yumuşacık ve tok dokulu kakaolu pandispanya arayışlarım çeşitli denemelerle nihayet sonlandı. Sonuç mükemmel sevgili okuyucu. Bu pasta için istediğiniz krema çeşidini kullanabilirsiniz. Esas amaç pandispanya tarifini paylaşmak. Gerisi hayal gücünüze ve maharetinize kalmış 😉

Malzemeler;

*125 ml alan ajda çay bardağı

*200 ml alan su bardağı

*20 cm kelepçeli kalıp

Pandispanyasına;

Kremasına;

Ganaj;

Yapılışı;

  1. Önce pandispanyayı hazırlayın. Yumurta ve şekeri mikserde en az 5 dakika çırpın.
  2. Sıvıyağ, kefir ve sıcak suyu ekleyip beklemeden 1 dakika kadar çırpın.
  3. En son un, kakao, tuz, kabartma tozu ve vanilya ekleyip sadece malzemeler karışana kadar çırpın.
  4. 20 cm çapında kelepçeli kalıp yada pasta çemberinin tabanına yağlı kağıt serip kenarlarına tereyağı sürün. Harcı içine boşaltın.
  5. 170 dereceli önceden ısınmış fırında kurutmadan pişirin. Fırından alıp soğutun.
  6. Bu arada krema için gereken malzemeleri vanilya ve çikolata hariç küçük bir tencereye alın ve sürekli çırparak kaynayıncaya kadar pişirin.
  7. Ocaktan alıp vanilya ve çikolatayı ekleyin, karıştırın. Soğutun. Arada karıştırın ki kabuk bağlamasın.
  8. Soğuyan keki 3 eşit parçaya kesin. Eğer fazla tepe oluştuysa traşlayıp düzeltin.
  9. Pastayı pişirdiğiniz çemberin tabanına ilk kat pandispanyayı koyun, sütle ıslatın. Kremanın yarısını koyup düzeltin. İkinci kat pandispanyayı kremanın üzerine alın, sütle ıslatın ve kalan kremayı koyup düzeltin. En üste kalan pandispanyayı koyup sütle ıslatın ve kalıbı streç filmle kapatıp buzdolabında dinlenmeye alın. Kullanacaksanız krema üzerine vişne taneleri serpiştirin.
  10. En az 4 saat dinlenen pastadan kalıbı çıkartın ve üzerine ganajı döküp donunca istediğiniz gibi süsleyip servis edin. Ganajı dökerken pastayı bir fırın teli üzerine alıp altına tepsi yerleştirin ki işiniz kolaylaşsın.
  11. Ganajı hazırlamak için çikolatayı benmari usulü eritin ve içine kremayı alın. İyice karıştırın. Biraz bekleyip kıvamı biraz yoğunlaşınca kullanın.

Exit mobile version