Yeşil Kivi

Dondurucu Için Köfte

2019-05-03_05-09-11

Merhabalar sevgili okuyucu. Malum Ramazan yaklaşıyor ve Ramazan hazırlıkları işlerimizi çok kolaylaştırıyor. Sizin için sadece Ramazan’da değil normal zamanlarda da yapıp dondurucunu da saklayabileceğiniz bir önerim var. Köftenizi önceden yoğurun, istediğiniz biçimde şekillendirin. Bir tepsiye koyup dondurun ve donduktan sonra onları tepsiden çıkartarak poşetleyin. İstediğiniz zaman dondurucudan aldığınız gibi kullanıp yemeğinizi pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz Ben uzun zamandır bu şekilde yemeklik köftelerimi hazırlıyorum ve yemek yapacağım zaman işim inanılmaz kolaylaşıyor. Köfteleri hazırlarken zaman kaybediyorsunuz ama o zamanı diğer vakitlerde bolca telafi edebiliyorsunuz. Ben baharatların ölçüsünü kendi damak tadımıza göre kullanıyorum siz isterseniz kimyon kullanır ya da diğer baharatların oranını dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Malzemeler;

Yapılışı;

  1. Soğanı rendenin iri tarafıyla rendeleyin ve suyunu sıkın.
  2. Kıymayı ve kalan malzemeleri büyük bir kapta iyice özleşene kadar yoğurun.
  3. Üzerini kapatıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  4. Dilediğiniz biçimde şekillendirerek köfteler hazırlayın, köfteleri bir tepsiye yerleştirip ilk önce sertlesene kadar dondurucuda bekletin.
  5. Iyice donan köfteleri poşetleyerek dondurucunuza kaldırabilirsiniz.
  6. Ben elips şekline sevdiğim için bunları elips hazırladım. Ama aşağıdaki fotoğrafta streç film serdiğim kavanoz kapağı ile hazırladığım köftelerim var.
  7. İsterseniz küçük misket köfteler de hazırlayabilirsiniz bunları una bulayarak dondurmanız daha iyi olacaktır.
  8. Dilediğiniz şekilde köfteler hazırlamak sizin kullanım şeklinize kalmış. Afiyet olsun❤

Exit mobile version