Yeşil Kivi

HURMALI İNCİRLİ KEK

Uzun zamandır denenmeyi bekleyen bir tarifti, en son nihayet karbonatında temin edilmesiyle denedim. Sonuç benim gibi incirli ve meyveli kekleri sevenler için oldukça tatmin edici. İncir ve hurmaları karbonatlı suda bekletme aşamasından biraz çekindim ama herhangi bir koku yada tat olumsuzluğu yaşamadım. Sadece birdahaki yapışımda daha düşük ısıda ve daha uzun süre pişirmeyi planlıyorum. Hatta bitmesine yakın üzerini folyo ile örtmek iyi bir çözüm olabilir. Malzemeleri cup, tsp, tbsp olarak olduğu gibi aktarıyorum, siz 250 ml alan bir bardak kullanıp bardağı fazla doldurmadan kullanabilirsiniz, ayrıca evlerimizde kullandığımız 200 ml’lik klasik su bardağı ölçülü halinide not düşeceğim…

MALZEMELER:

YAPILIŞI:

  1. İncir ve hurmaları karıştırma kabına alın. Üzerine kaynar suyu, karbonatı ve yağı alın. Ben 5 yemek kaşığı zeytinyağı kullanmayı tercih ettim, gayet hoş oldu. Karışımı 15 dakika bekletin.
  2. Unları, tuzu ve kabartma tozunu karıştırın, bir kenarda bekletin.
  3. Zamanı dolan incirli karışımın üzerine şeker, ceviz ve yumurtaları alın, çırpma teliyle karıştırın. Mikser kullanmayın.
  4. Malzemeler özleşince unlu karışımı da ilave edin, homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  5. Dikdörtgen bir kalıbı yağlayıp unlayın, fazla unlarını silkeleyip dökün, kek hamurunu boşaltın ve 175 dereceli önceden ısınmış fırında 50 dakika kadar pişirin. Pişme süresi fırından fırına değişeceği için 40 dakikadan sonra keki kontrol edin.

200 ml’lik bardak için ölçüler;

Kaynak: Williams-Sonoma Kitchen

Exit mobile version