Yeşil Kivi

KIYMALI PATATES KEBABI

Yemeğin adı neden kebap sözü içeriyor bilmiyorum, belki patatesi kızarttığımız için. Fakat tadı kesinlikle çok güzel, denemeye değer bence. Tarifin yazılı olduğu kağıdı yıllardır kaybederim, bulurum, kaybettiğim zamanlarda yemeğin tadını özlerim. Buraya yazayımda artık kaybolmaması garanti olsun. Bir dahaki yapışımda patatesi fırında kızartmayı deneyeceğim böylece daha hafif olabilir belki.

MALZEMELER:

YAPILIŞI:

  1. Patatesleri yıkayın, kabuklarını soyun ve kalınlığı 1 cm’yi geçmeyek biçimde halka halka dilimleyin. Bol, kızgın sıvıyağda rengi altın sarısı olana kadar kızartın. İki kat katladığınız kağıt havlu üzerine alın ve bir kenarda bekletin. (ben bubub için iki ayrı tabak kullanıyorum ve daha fazla yağ kağıtta kalıyor)
  2. Kıymayı ve dolmalık fıstıkları yayvan bir tava (büyükçe olacak) yada tencereye alın, fıstıklar pembeleşene kadar kavurun bu arada kıymanında rengi dönecek. Salçayı, kırmızı pulbiberi ve çok az suyu ekleyip tekrar kavurun.
  3. Halka halka doğradığınız yeşilbiberi ve kıydığınız sarımsakları da ekleyin, 2-3 dakika kavurmaya devam edin.
  4. Sirkeyi ve kabuklarını soyduğunuz domateslerin yarısını tencereye ilave edin, tuz ve karabiber ekleyip  1-2 taşım pişirin.
  5. Kızarttığınız patatesleri üzerine yerleştirin. En üste kalan domatesleri serpin, suyunu katıp önce harlı sonra kısık ateşte 15 dakika yemeği pişirin.
  6. Üzerine maydanoz serpip yemeği servis edin.

Malzemeler 4-6 kişilik

Exit mobile version