Yeşil Kivi

LOĞLAZ (Kuru Börülce) PİYAZI

Akşam yemeği için şiveydiz pişirirken yanına loğlaz (kuru börülce) piyazı yapmaya karar verdim, uzun zamandır denemek istediğim bir tarifti. Sonuç olarak şiveydizle çok uyumlu oldular. Dodurucuda hazır haşlanmış kuru börülce bulundurursanız işiniz çok kolaylaşır.

 Ayrıca yarın yani 18 Nisan Yeşilkivinin doğum günü. Kahveli kakaolu keki yazmamın üzerinden 3 yıl geçti, ilk günkü heyecan ve yazma isteğim ise çok taze. Normalde bloğun doğum gününden hiçbir zaman bahsetmeyi düşünmedim ama 3 yılın sonunda gördüm ki bu sayfa benim için çok önemli. Sayfayı sayfa yapanda okuyucular ve bu yüzden takip eden, uğrayan herkese teşekkür ediyorum. Durum değerlendirmesi ve paylaşım yapmak gerekirse biraz burukluğum var çünkü yazılara ara verdiğimde fazla merak eden olmuyor (en fazla iki kişi sorar mail yoluyla), şimdiye kadar tariflerini paylaşmak isteyen sadece 2 okuyucu çıktı, ısrarla istenen tariflerde olmuyor. Madem ben yazıyorum sizde okuyorsunuz, birazda içimi dökeyim sizlere… Ama şu anda istatistiklerlerde görünen yaklaşık,  günlük 3500 tekil ziyaretçiye inanıyorum ve zamanla daha da güzel şeyler olacağını biliyorum. Teşekkürler!

 MALZEMELER:

YAPILIŞI:

  1. Kuru börülceyi akşamdan üzerini geçecek kadar suda haşlayın, ertesi günü ıslama suyunu döküp tekrar su katın ve börülceler yumuşayana kadar haşlayın.
  2. 3 su bardağı haşlanmış börülceyi süzgüye alın, hiç suyu kalmasın.
  3. Maydanozu ve taze soğanı incecik kıyın, diğer malzemelerle beraber karıştırın.
  4. Salatayı biraz buzdolabında soğutup servis edin, nar ekşisi yoksa limon suyu da kullanabilirsiniz.
Exit mobile version