Yeşil Kivi

MOZAİK TABANLI MUHALLEBİ

DSCF5224

Merhabalar sevgili yeşilkivi takipçileri. Burayı uzun zamandır terkettiğimi hane halkının “neredeyse bir ay oldu” uyarısıyla farkettim. Benim gözümün bebeği sayfamı ihmal etme sebeplerimin başında instagram geliyor açık ve net. Galerileri dolaştıkça öyle bir gösteriş, beğeni ve ego savaşı gördüm ki resmen yemek yemekten bile soğudum bırakın resimleyip yayınlamayı. Oradaki alemi farkedince acaba bende böyle yanlışlar yaptım mı diye bir sorgulama süreci geçirdim. Ama gördüm ki burada bilirsiniz asla gösteriş, ego yada başka bir durum sözkonusu olamaz. Yemeklerin fotoları alabildiğine sadedir. Etrafa yada bazı hassas noktalara sataşılarak dikkat çekilmez. Okuyucularım şeker gibidir, polemiklere girmez yada beni kesinlikle üzmez. Hele tarifleri makyajlayarak sahiplenilerek hak yenmez, çok iştah artırıcı resimleyip insanları özendirmek hiç olmaz. Bu dehşete kapılıp silkelenme sürecinden sonra kaldığımız yerden devam sevgili okuyucu…Herkese hayırlı kandiller dilerim, dualarınızda benide unutmayın lütfen.

Tarifimiz oldukça pratik ve lezzetli. Sıcak günlerde içinizi ferahlatır. Mutlaka deneyin bence…

Malzemeler;

Muhallebisi;

Yapılışı;

  1. Bisküvileri fazla ezmeden kırın, çikolatayı benmari usulü eritin.
  2. Süt, şeker, vanilya, kakao, bisküvi ve çikolatayı karıştırın. 22 cm çapındaki kelepçeli kalıba bastırarak düzgünce yayın.
  3. Muhallebi için gereken malzemeleri tereyağı ve vanilya hariç bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  4. Tereyağı ve vanilyayı katıp miksrede 3-4 dakika çırpın.
  5. Muhallebiyi bisküvili tabanın üzerine dökün ve yüzeyini düzeltin.
  6. Soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına alın.
  7. Servisten önce dilediğiniz gibi süsleyin.
Exit mobile version