Yeşil Kivi

VİŞNELİ ÇİKOLATALI RULO PASTA

Bu haftayı rulo haftası ilan etmiştim. Bu sefer miktarları biraz azaltarak kullandım ve yumuşacık rulo kekim oldu. Vişne ve çikolata uyumu ise şahane. Krema tarifimden memnun olduğum için farklı tarif kullanmadım. Üzerindeki çikolata ve krem çikolata karışımı ise harika…

Malzemeler;

Krema İçin;

   Üzerine;

Yapılışı;

  1. Yumurta ve şekeri mikserin en yüksek devrinde en az beş dakika çırpın. Bu aşamayı es geçmeyin çünkü hamurun başarısı buna bağlı diyebiliriz.
  2. Unu, kabartma tozunu, kakaoyu, vanilyayı ve suyu ekleyin. Bu sefer mikserin en düşük hızında sadece malzemeler karışana kadar çok az çırpın. Bunu yapma sebebimiz ise kabaran yumurtaları söndürmemek.
  3. Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve tereyağı ile yağlayın. Bunu yapıyoruz ki hamur kolayca kekten ayrılsın.
  4. 175 dereceli önceden ısınmış fırında sadece 10 dakika pişirin ve fırından alın. 5 dakika dışarıda bekletin ve kağıdıyla beraber gevşek olmayan bir rulo sarın. Bırakın soğusun.
  5. Bu arada kremayı hazırlayın. Sütü, şekeri, unu ve nişastayı sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
  6. Ocaktan alın, yağı ve vanilyayı ekleyip mikserde çırpın.
  7. Bu arada kek soğuyacak, dikkatlice ruloyu açın ve kremayı sürün. Bu aşamada rulonun geleceği son 3-4 cm lik kısma krema sürmeyin ki işiniz kolay olsun.
  8. Kekin size yakın olan bölümüne vişneleri sıralayın.
  9. Ardından keki kağıdından kurtararak sıkıca rulo yapmaya başlayın. İşlem bitince kağıt ile sabitleyin. Bu arada rulonun bitim yerinini tabana gelmesine çok dikkat edin. Böylece rulonuz dağılmayacak. Buzdolabına alın, mümkünse bir gece dinlendirin.
  10. Üzeri için gereke erimiş çikolatayı ve krem çikolatayı karıştırın ve donmasına izin vermeden biraz buzdolabında soğutun. Bu arada arasıra karıştırmayı ihmal etmeyin. Hafif katılaşması yeterli.
  11. Karışımı pastanın üzerine sürün ve vişne taneleri koyun.
  12. Pastanızı buzdolabında biraz dinlendirin ve servis edin.

Exit mobile version