Yeşil Kivi

ISPANAKLI MİNİ PASTACIKLAR

DSCF7361

Hazırlaması çok kolay ama lezzeti efsane bir tarif bu. Mutlaka yapın sevgili okuyucu ❤

Malzemeler;

Keki için;

Kremasına;

Yapılışı;

  1. Önce keki hazırlayın. Yumurtaları ve şekeri mikserle 7 dakika çırpın. Bu aşamayı atlamayın çünkü kekin dokusu için lazım!
  2. Ispanak püresini (yapımı aşağıda) ekleyip çok az çırpın.
  3. En son unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük hızında sadece malzemeler karısına kadar çırpın ve harcı yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dikkatlice döküp üzerini düzeltin.
  4. 180 dereceli önceden ısınmış fırında 14 dakika pişirin. Fırından alıp elinize saglik değecek kadar soğuması için bekletin.
  5. Bu arada krema için gereken sütü, şekeri, unu ve nişastayı küçük bir tencereye koyup sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin.
  6. Göz göz olmaya başlayınca 1 dakika daha pişirip ocaktan alın. Arada karıştırın ki kabuk bağlamasın.
  7. Ilıyınca toz şanti ve vanilya ekleyip mikserle 3 dakika çırpın.
  8. Kekten bardak yardımıyla yuvarlak parçalar kesin ve bir yuvarlağa krema koyup diğer parçayı üzerine kapatın. Bu aşamada ister 3 katlı bir pasta yaparsınız, ister 2. kata da krema sürüp süslersiniz ya da 2. kata hiç krema sürmeden krem santi ile kaplarınız. Tamamen sizin zevklerinizle alakalı…
  9. İşlem bittiğinde yukarıda yazdığım gibi pastanızı istediğiniz biçimde süsleyip hazırlayın.
  10. Servis zamanına kadar buzdolabında bekletin.

   ***Ispanak püresi için 25-30 yaprak ıspanağı ve 2 yemek kaşığı suyu el blendırından iyice çekin. Kesinlikle ıspanak saplarını kullanmayın.

Exit mobile version