Yeşil Kivi

AÇMA HAMURUYLA POĞAÇA & KIRPIKLAR

Kızım okula başladığından beri poğaça daha fazla pişer oldu evde. Çantasına hazır yiyecekler koyarak  işi geçiştirmek çok kolay ama evde pişen yiyecekler yediği zaman kendimi manevi manada daha rahat hissediyorum. Her zaman aynı şeyi yiyip sıkılmasın diye elimden geldiğince farklı hamurlarla değişik poğaçalar yapmaya çalışıyorum. Tarif forumdan Ümran’a ait, kendisi “açma” başlığıyla yazmış tarifi ama ben poğaça olarak denedim.  Bu kış daha çook mayalı olacak gibi yeşilkivide…

MALZEMELER:

YAPILIŞI:

  1. Mayayı ılık suyun içinde eritin, un hariç tüm malzemeyi iyice karıştırın.
  2. Unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Yoğurduğunuz kabın üzerini mümkünse kalın bir örtüyle örtüp hamur iki katına çıkana kadar ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
  4. Mayası gelen hamuru çok az daha yoğurun ki mayalanma sırasında oluşan gazlar çıkabilsin.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde yada daha iri parçalar koparın, elinizle hafif açın, ortasına peynir koyun kapatın, kapalı tarafı aşağı gelecek biçimde yağladığınız tepsiye dizin. (yağlı kağıt kullanırsanız işiniz çok kolaylaşır)
  6. 30 dakika kadar da  tepsi mayasının gelmesini bekleyip üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpip 180 dereceli önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.

Ben hamurun yarısını içi boş pişirdim ve soğuduktan sonra içlerine krem beyaz peynir sürüp maydanoz koydum. Bu versiyon daha çok beğenildi!

Exit mobile version