Yeşil Kivi

ÇİÇEK TATLISI

Hafta sonu için pişirdiğim ama yarım ölçü yaptığım için tadına doyamadığımız bir lezzet oldu. Esaslı tariflerimi yazdığım defterde yerini çoktan aldı bile! Buraya tam ölçü malzemeleri yazıyorum, bu ölçülerle 2 fırın tepsisi tatlı çıkıyor.

MALZEMELER:

   *Hamuru yapıştırmak için 1 yumurta akı

   *Üzeri için 1 yumurta sarısı

   Şerbeti İçin:

YAPILIŞI:

  1. Önce şerbeti hazırlayın; şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatın, kaynamaya başlayınca 5-6 dakika daha kaynatın, limon suyu ekleyip ocaktan alın, soğutun.
  2. Un hariç tüm hamur malzemesini iyice karıştırın.
  3. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurarak ele yapışmayan yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin.
  4. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.
  5. Dinlenen hamurun yarısını merdaneyle tezgahta açın. Çiçek şeklinde kurabiye kalıbıyla kesin, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  6. Artan hamuru diğer hamurla birleştirip yoğurun, tekrar yarım cm kalınlığında açın, kalıpla kesin. Bu sefer kullandığınız kalıbın birkaç boy küçüğüyle kestiğiniz hamurun ortasını  tekrar kesin, bir çerçeve elde edin.
  7. Bu çerçeveyi yumurta akı sürdüğünüz tepsideki hamurların üzerine oturtun, ortaya ceviz koyun.
  8. Hamurların hepsine bu işlemi uygulayın, hamurun üstüne yumurta sarısı sürüp 180 dereceli önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin. (fazla kızartmayın, şerbeti gelince rengi biraz koyulaşıyor)
  9. Fırından çıkan kurabiyeleri uygun boyda bir tepsiye alın (yada yağlı kağıdı çıkartın), üzerlerine soğuk şerbeti gezdirin, tepsinin üzerini örterek sönmüş fırına koyun, 4-5 saat, mümkünse bir gün dinlendirip servis edin.

Not: Eğer iki farklı boyda kurabiye kalıbınız yoksa kahve fincanı ve şişe kapağı gibi orantılı iki farklı araç kullanabilirsiniz!

Tarif: sofra dergisinden…

Exit mobile version