Yeşil Kivi

ÇİFT ÇİKOLATALI BROWNİE

Son iki hafta ailemiz için güzel gelişmelerin olduğu çok yoğun zaman dilimleri yaşadık. Özellikle son hafta zaman bulmak mümkün değildi, prensesimizin 23 Nisan gösterisi için hazırlıklarımız fazlacaydı. Herşey güzel gitti ve sorunsuz bir gösteri sundular arkadaşlarıyla beraber. Ertesi gün gittiğimiz “bebek görme” ziyaretiyle bebek kokusunu özlediğimizi farkettik ve yoğun günleri bitirdik, herşey eski düzenine girdi.

Brownie konusunda daha fazla antreman yapmam gerekiyor. Çok ıslak sonuçlar elde edemiyorum, belkide çok ıslak dokulu kekleri sevmediğim için çaba sarfetmiyorum. Bu brownie fırından çıktığında ıslaktı fakat zaman geçtikçe katılaşmaya başladı. Fırında daha az tutmam gerekiyor belkide. Ceviz ve çikolata tadı ise çok güzeldi. Tekrar pişirmem konusunda ısrar aldığı için belkide bir sonraki yaptığım daha ıslak olacak…

MALZEMELER:

YAPILIŞI:

  1. Yağı ve çikolatayı benmari usulü eritin. (yağı ve çikolatayı bir kaba alın, kabı su dolu bir diğer kaba oturtup orta ateşte, suyun sıcaklığıyla erimesini sağlayın)
  2. Eriyen çikolata+yağ karışımını ılıtın, şekerle ve vanilyayla çırpmaya başlayın. Yumurtaları da teker teker kırarak çırpmaya devam edin.
  3. Undan bir yemek kaşığı ayırın, cevizleri iyice unlayın.
  4. Kalan unu tuzla karıştırın, karışıma ekleyin, tahta kaşıkla karıştırın.
  5. Ceviz ve damla çikolatayı da ekleyip tekrar karıştırın.
  6. 32×22 cm ebadındaki tepsiyi yağlayın, karışımı içine boşaltıp üzerini düzeltin ve 170 dereceli önceden ısınmış fırında 25-30 dakika pişirin.

Not: 236 ml alan büyük boy bardaklardan ya da cup ölçüsü kullanın.

Exit mobile version