Yeşil Kivi

ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE

Çatlak kurabiye yapmayı nihayet başardım! Daha önce birkaç deneme yapmıştım fakat başarısızlıkla sonuçlanan eylemlerdi 🙂 Ufak püf noktalarından sonra beni mutlu eden bir sonuç elde ettim. Üç önemli detay var; ilki kesinlikle %70 kakao oranına sahip bitter kullanmak, ikincisi mikserle çırpıp hazırladığımız kurabiye hamurunu (koyu kek hamuru kıvamında) mutlaka en az 3 saat buzdolabında bekletmek ve son olarak 10 dakikalık pişirme süresini geçmemek. Sakın bu hamur çok cıvık, şuna biraz un ekleyeyim de kıvamına gelsin demeyin 😉 İşin sonunda dışı hafif sert içi yumuşacık kek gibi kurabiyeleriniz olacak 🙂

Aşağıdaki ortada bulunan resim hamurun kıvamı hakkında fikriniz olsun diye. Dolapta bekledikçe hamur koyulaşacak.

Malzemeler:

Yapılışı:

  1. Çikolatayı iri parçalar halinde kırın, tereyağıyla beraber benmari usulü eritin, bir kenara alın, ılısın.
  2. Şekeri ve yumurtayı mikserde en az 7-8 dakika çırpın. (yukarıdaki ilk resimdeki gibi hacimli ve beyaz olacak)
  3. Erimiş çikolatayı da ekleyin ve 1-2 dakika çırpın.
  4. En son kuru malzemeleri karıştırın ve harca ilave edin, sadece malzeme karışana kadar çırpın ve kabın üzerine kapatarak buzdolabına alın.
  5. En az 3 saat en fazla bir gece buzdolabında bekletin.
  6. Sürenin sonunda hamuru dolaptan çıkarın, hızlı hareketlerle hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, yuvarlayın, önce toz şekere sonra bol pudra şekerine bulayarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin (alttaki resim).
  7. Önceden ısınmış 170 dereceli fırında 10 dakika pişirin. Süreyi kesinlikle geçmeyin, aksi halde kurabiyeleriniz sertleşir. Fırından alıp soğutun ve servis edin.

Kaynak: justlovecookin

Exit mobile version