Yeşil Kivi

ÇİLEKLİ ETİMEK TATLISI

Evde uzun zamandır tatlı olmadığını farkederek yaptığım, kiler ve dondurucu temizliğininde sonucu olan bir tatlı. Geçen yazdan kalan bir paket çilek püresi ve kilerde kalan etimek birleşince ortaya bu tatlı çıktı. Ben çilekleri 500’er gramlık porsiyonlar halinde 2-3 kaşık şekerle rondodan geçirip donduruyorum ve kışın kullanıyorum. Katkılı soslar kullanmaktansa böylesi içimi daha rahat ettiriyor. Çilek mevsimi açılmışken tavsiye ederim, birazda dondurucuya çilek koyun 🙂  Bir taşla birden çok kuş vurmak güzel.

Malzemeler:

   Şerbeti İçin;

   Sosu İçin;

   Üzeri İçin;

Yapılışı:

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayın; şekerle suyu kaynamaya başlayınca 9-10 dakika orta ateşte kaynatın.
  2. Etimekleri orta boy bir tepsiye dizin ve üzerine şerbeti gezdirin.
  3. Muhallebisi için süt, yumurta sarısı, şeker, nişasta ve unu tencereye alın, karıştırarak kaynatın ve koyulaşıp göz göz olunca ocaktan alın. Vanilya ve hindistancevizi ekleyerek karıştırın.
  4. Muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün, düzeltin.
  5. Sos için çilek püresini, şekeri, suyunu ve nişastayı tencereye alın, koyulaşana kadar karıştırarak pişirin ve muhallebinin üzerine dökün. Şekeri size az gelirse artırabilirsiniz, ben minimum miktarda kullanıyorum.
  6. Tatlı henüz sıcakken üzerine bolca hindistancevizi serpin, soğuyunca da çilekşe süsleyip buzdolabında 2-3 saat bekletin, servis edin.
  7. Tatlıyı bir gece dinlendirirseniz lezzeti daha çok oturur.
Exit mobile version