Yeşil Kivi

ÇİLEKLİ SÜTLÜ PASTACIK

Dünün favori tatlısı bu oldu. Tadına sabah bakabildim ve bendende tam not aldı. Sadece keserken cetvel yada başka bir ölçü (kalıp gibi) kullanırsanız işiniz kolaylaşacaktır. Göz kararı kesmek şaşırtabilir.

Malzemeler:

Yapılışı:

  1. Sütü, şekeri, unu bir tencereye alın, karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin, karıştırın.
  2. Bir fırın tepsisine yada kalın olsun isterseniz büyük bir cam tepsiye bolca hindistancevizi rendesi serpin. Tabanda boşluk kalmasın ki tatlı tabandan rahat kalkabilsin.
  3. Muhallebiyi bekletmeden tepsiye incecik dökün, gerekirse ıslak bir kaşığın sırtıyla tabandaki hindistancevizini kaldırmadan yüzeyini düzeltin.
  4. Soğuyunca buzdolabına kaldırıp 2-3 saat dinlendirin.
  5. Krem şantiyi sütle iyice çırpın, 5 dakika dondurucuda bekletip muhallebinin üzerine yayın.
  6. Tatlıyı eşit karelere kesin, bir karenin üzerine dilimlenmiş çilek yerleştirin, diğer kareyi üzerine ters çevirerek kapatın. Tüm dilimlere aynı işlemi uygulayın.
  7. Tepsinin dibindeki hindistancevizini elinizle bir yere toplayın, tatlı dilimlerinin kenarlarını bu hindistancevizine bulayın ve buzdolabında dinlendirip istediğiniz gibi süsleyerek servis edin.

Kaynak: Sofra

Exit mobile version