Yeşil Kivi

ETİMEK TATLISI

 

Birkaç etimek tatlısı denemesinden sonra en beğendiğimiz tarifi nihayet oluşturdum.Diğer tariflerin kremasına şeker atılmıyordu ve tatlı bir gün dinlenmezse kremadaki şekersiz tat çok rahatsız ediyordu. Ben şerbetteki şeker miktarını azaltarak onu kremada kullanmayı tercih ettim ve dinlenmese bile harika bir tatlımız oldu.

MALZEMELER:

YAPILIŞI:

  1. 2 su bardağı şekerden 2 yemek kaşığını ayırın(diğer iki kaşıkla beraber toplamda 4 yk şekeriniz kalacak) ve küçük bir tencereye alın, ocağın altını yakın ve arada karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Çok fazla yakmamaya gayret edin.
  2. Eriyen şekere kaynar suyu ekleyin (şeker bu sırada katılaşacak, telaşlanmayın) ve yine arada karıştırarak şerbeti 5-6 dakika kaynatın. Bu sürenin sonunda katılaşan şeker eriyecek ve karamel rengi şerbetiniz olacak.
  3. Hazırladığınız şerbeti orta boy bir tepsiye dizdiğiniz etimeklerin üzerine dökün ve bir kenarda bekletin.
  4. Sütün içine şekeri (ayırdığımız 2 yemek kaşığı ve malzeme listesindeki 2 yemek kaşığı), nişastayı ve unu alın koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alın. Vanilya ve yağı ekleyerek mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpın.
  5. Hazırladığınız muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün ve soğumasını bekleyin.
  6. Sütle çırptığınız şantiyi dolapta biraz bekletin, muhallebinin üzerine düzgünce sürün ve tatlıyı dolapta soğutup servis edin.
Exit mobile version