Yeşil Kivi

ETLİ YAPRAK SARMASI

 

Sitede bulunmamasından esef duyduğum ve yokluğuyla hayretler içinde kaldığım tariflerden biri daha… Başka temel tariflerin olmadığıda kaçmış değil gözümden sevgili okuyucu. İnşallah kısa zamanda hepsi yerini alacak 🙂

Malzemeler:

Yapılışı:

  1. Geniş bir tencereye yarısı hizasına gelecek kadar su koyun, kaynatın ve asma yapraklarını üç seferde, su kaynamaya başladıktan sonra birer dakika süreyle haşlayın, süzgece alın ve bekletin. (Çok iri olanlardan 2-3 tane ayırın, tencere dibine lazım)
  2. Bu arada iç harcını hazırlayın, domatesi ve soğanı minik minik doğrayın, maydanozu incecik kıyın ve tüm malzemeyi güzelce karıştırın.
  3. Aşağıdaki resim aşamalarını takip ederek tüm yaprakları sarın. Orta boy yapraklar için tepeleme 1 tatlı kaşığı harç yeretli gelir, yaprakların büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz miktarı.
  4. Tüm yaprakların sarılması bittikten sonra uygun büyüklükteki bir tencereye, ayırdığınız 2-3 asma yaprağını yerleştirin ve sarmaları intizamlı şekilde tencereye dizin.
  5. 2 su bardağı suyu üzerine gezdirin (püf noktası ne kadar pirinç kullandıysak o kadar su olması), ve dolma taşı yada tabak ile sarmaları kapatın. Tencerenin kapağını da örterek önce harlı sonra kısık ateşte yapraklar yumuşayana kadar pişirin.
  6. Servis ederken bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürerseniz daha güzel görünür ve lezzeti artar.

Exit mobile version