Yeşil Kivi

İSLİM KEBABI

Yemeğin kuşbaşı etle yapılanını beykoz kebabı adı altında vermiştim. Köfte ile olanı ise sanırım islim kebabı olarak geçiyor, dediğim gibi bundan emin değilim. En azından bizim hanede köfteli olan islim, kuşbaşılı olanı ise beykoz olarak adlandırılıyor. Her iki halide şiddetle tavsiye edilir sevgili okuyucu.

Ayrıca hepimizin kandili mübarek olsun!

Malzemeler:

Yapılışı:

  1. Patlıcanları alacalı soyun, uzunlamasına şeritler halinde kesin (0,5 cm kalınlığında). Toplamda 50 şerit patlıcanınız olsun.
  2. Bol ve iyice kızgın yağda kızartın, 2-3 kat kağıt havlu üzerinde bekletin. (ben her 3-4 patlıcan diliminde bir kat kağıt kullanıyorum, 1/3 rulo gidiyor) Böylece patlıcan tüm fazla yağından arınacaktır.
  3. Köfte için gereken tüm malzemeyi karıştırın, 25 köfte hazırlayın, fırın tepsisine yerleştirin ve 180 dereceli fırında köfteleri pişirin.
  4. İki patlıcan şeridini + biçiminde tabağa koyun, ortasına bir tane köfte yerleştirin, kenardaki patlıcan dilimlerini bohça gibi üstüste kapatın. Ters çevirerek tepsiye dizin.
  5. Tüm mlazeme bitince her bir bohçanın üzerine domates dilimi oturtun ve kürdanla sabitleyin. Tepsiye iri doğradığınız sivribiberleri de gelişi güzel serpin.
  6. Bir bardak suda 1 yemek kaşığı salçayı eritin, tepsiye boşaltın ve yemeği 180 dereceli fırında domatesler eriyene kadar pişirin.

Not: Yemeği fırında pişirmeden hazırlayıp buzdolabında 2-3 gün saklayıp servis edeceğiniz gün salçalı suyunu dökerek fırınlayabilirsiniz. Bu özelliğinden dolayı misafir yemeği olarak bağrımıza bastığımız bir tariftir 🙂

Exit mobile version