Yeşil Kivi

ISPANAKLI KÖSTEBEK PASTA

Bir yeşilkivi klasiği olan köstebek pastaları bu kez ıspanaklı denedim. Tarifte karışıklık olmaması için fincan ölçülerini bardak olarak değiştirdim, ortaya kakaolu köstebekleri aratmayacak bir lezzet çıktı. Yapım aşamaları kafanızı karıştırmasın, önceden verdiğim köstebek pasta yapımının aynısı, TIKLAYIN ve aşamalara ulaşın. Aşağıdaki fotoğrafta kremanın hazır hali mevcut, kıvamı hakkında daha kolay fikriniz olur.Tüm tatlılarda olduğu gibi bir gün dinlendirmek ısrarla tavsiye olunur.

Malzemeler:

   Keki İçin;

   Kreması İçin;

Yapılışı:

  1. Önce keki hazırlayın; yumurtaları ve şekeri mikserde 3-4 dakika çırpın.
  2. Ispanak püresini ve suyu ekleyip tekrar çırpın
  3. Kuru malzemeleri de ekleyip son kez çırpın.
  4. Harcı yağladığınız fırın tepsisine dökün ve önceden ısınmış 150 dereceli fırında fazla kurutmadan pişirin. Kekin rengini korumak için elden geldiğince fazla pişirmeyin!
  5. Pişen keki tezgaha alın, soğumaya bırakın.
  6. Bu arada kremayı hazırlayabiliriz; sütü, şekeri ve unu sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Sürekli karıştırmayı ihmal etmeyerek iyice koyulaşana kadar ocakta tutun.
  7. Ocaktan aldığınız kremaya vanilya ve yağı ekleyin, yağ eriyene kadar kremayı mikserle iyice çırpın ve arada karıştırarak kremayı soğumaya bırakın.
  8. Soğuyan kremaya hindistan cevizi rendesini ve arzuya göre çikolata ya da fıstığı ekleyin, karıştırın.
  9. Soğuyan keki küçük çay bardağıyla daireler şeklinde kesin, arta kalan parçaları rondoda iyice çekin ve toz haline getirin.
  10. BURADAKİ yapım aşamalarını takip ederek köstebek pastalarınızı hazırlayın, üzerlerine çikolatalı sos dökerek fıstıkla yada kalan kek tozuyla süsleyin, buzdolabında dinlendirip servis edin.

Exit mobile version