Yeşil Kivi

KAKAOLU & VİŞNELİ TART KEK

Şu sıralar en fazla yaptığım tarif diyebilirim. Pratikliği ve çok şekilli versiyonlara açık olması sebebiyle favorim. Kremasını, kekini ve sosunu çok farklı tariflerde kullanabilirsiniz.

Malzemeler;

Keki İçin;

Kreması İçin;

Üzeri İçin;

Yapılışı;

  1. Yumurtaların aklarını bir kaseye, sarılarını ayrı bir kaseye alın ve akların üzerine bir fiske tuz katıp mikser ile aklar iyice çırpın, iyice beyazlayıp katılaşsın.
  2. Yumurta sarılarına şekeri ekleyin ve rengi iyice açılana kadar mikserle çırpın. Sütü ve sıvıyağı ekleyip hafif karıştırın.
  3. Yumurta aklarını yavaş yavaş ve akları söndürmemeye gayret ederek ekleyin.
  4. Unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilyayı ekleyip malzemeler karışana kadar çırpın.
  5. Yağladığınız ortası çukur bir tart kalıbına hamuru boşaltın ve 170 dereceli önceden ısınmış fırında fazla kurutmadan pişirin.
  6. Kek pişerken kremayı hazırlayın; krem şanti hariç krema malzemelerini tencereye alın, sürekli karıştırarak pişirin ve ılınmaya bırakın.
  7. Ilıyan kremaya krem şantiyi katın ve miksrele 2-3 dakika çırpın. Kalıbından çıkartığınız kekin çukur kısmına kremayı düzgünce boşaltın.
  8. Üst katmanı için gereken malzemeyi tencereye alın, karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve kremanın üzerine boşaltın.
  9. Tart kekinizi buzdolabında dinlendirip istediğiniz gibi süsleyerek servis edin.

Exit mobile version