Yeşil Kivi

LABNELİ ETİMEK TATLISI

Daha önce etimek tatlısının değişik versiyonlarını yapmıştım. Bu sefer krem şanti kullanmak istemedim ve dolapta bekleyen labneyi kremaya katsam nasıl olur merak ettim. Tiramisudan yola çıkarak kremaya yumurta ekledim. Sonuç olarak ortaya çok hafif bir etimek tatlısı tarifi çıktı. Krem şanti kullanmayı sevmeyenler için güzel bir alternatif.

Bu arada Yeşilkivinin doğum gününü (18 nisan) hatırlayan ve kutlayan, tanımasamda benim için çok değerli olan sevgili okuyucumuz Yeşilim’e çok teşekkür ederim. Yeşilkivi’yi birtakım değerleri yada insanların zaaflarını yada başka duygularını alet etmeden ve en önemlisi “tribünlere oynamadan” devam ettiriyorum. Elbetteki bu hareketler kişilere çok pirim kazandırıyor. Yeşilkivi bu hareketlerden itinayla kaçıyor ve bu tavrını da koruyacak. Bu sadeliğe rağmen hala siteyi ziyaret eden tüm takipçilere sonsuz teşekkürler. Biz mütavaziliğimizle varız sevgili okuyucu!

Malzemeler;

   Kreması İçin;

Şerbeti için;

Yapılışı;

  1. Şerbeti için gereken malzemleri küçük bir tencereye alın ve kaynamaya başladıktan itibaren 7-8 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
  2. Etimekleri büyük boy kare borcama dizin, üzerine şerbeti dökün. Şerbet değmeyen yer bırakmayın.
  3. Krema İçin gereken malzemleri labne ve vanilya hariç bir tencereye alın, iyice karıştırın ve göz göz oluncaya kadar kaynatın. Ocaktan alıp labne ve vanilyayı ekleyin, mikserle 4-5 dakika çırpın.
  4. Hazır olan kremayı etimeklerin üzerine dökün, üzerini düzeltin. Bolca hindistancevizi serpip soğuyunca buzdolabına alın.
  5. 5-6 saat dinlendirip servis edin.
Exit mobile version