Yeşil Kivi

LİMONLU PASTA

Önceki yazımda sizlerin yazdıkları beni çok mutlu etti. Herkese tek tek teşekkür ediyorum. Yorumlarınız doğrultusunda gerekli düzeltmeleri inşallah yapacağım. Bir yorumda sessiz takipçimiz demiş ki “bizlerden istenileni tam olarak anlamadım”. Sizlerden istenilen tam olarak şu aslında; bebeğinizi büyütür ona emek harcarsınız. O gülünce ya da konuşunca dünyalar sizin olur değil mi? İşte bende emek verdiğim bebeğim olan sitenin bir tepki vermesini istiyorum. Kimseden övgü falan beklemiyorum yanlış anlaşılmasın. Denedim beğenmedim bile olur. Anlatabildim umarım sevgili okuyucu…

Hadi şimdi tarife geçelim. Tarif, sayfasını mutlaka ziyaret edin diyeceğim Muna hanıma ait. Paylaştığı tüm güzellikler için teşekkürler…

Malzemeler;

Kreması;

Üstüne;

Yapılışı;

  1. Önce keki hazırlayın. Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.Süt ve sıvıyağı ekleyip tekrar çırpın.
  2. En son limon suyu, kabuk rendesi, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip son kez çırpın.
  3. Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kek harcını boşaltın, üzerini düzeltin.
  4. 175 dereceli önceden ısınmış fırına koyun. Hafif pembeleşince fırından alın. Pişmesi 10-12 dakika sürüyor, dikkat edin.
  5. Kek pişince ılıtın ve 1,5-2 su bardağı limonata ile ıslatın. Eşit karelere kesin.
  6. Krema için gereken malzemeleri krema ve labne hariç bir tencereye alın, karıştırın ve sürekli karıştırmaya devam ederek kaynamasını sağlayın.
  7. Ocaktan alın, krema ve labneyi ekleyip miksrede iyice çırpın.
  8. Büyük boy kare borcama yada ona yakın ebatlarda bir tepsiye kare kek parçalarını dizin, üzerine kremanın yarısını boşaltın.
  9. Kremanın üzerine tekrar bir sıra kek dizin ve kalan kremayı boşaltın.
  10. Üstü için gereken malzemeleri küçük bir tencereye alın, karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak ilk sıcaklığı çıkana kadar bekleyin ve kremanın üzerine dökün, düzeltin.
  11. Buzdolabında dinlendirip servis edin.
Exit mobile version