Yeşil Kivi

MEYVELİ KÜMBET PASTA

Daha önce yaptığım dolgu kek hamurunu ve Sofra dergisi 2010 Nisan sayısındaki kremayı kullanarak yaptığım pasta. Meyvelerle krema birleşince daha bir pasta havasında oldu. Kremayı başka pastalarda da rahatlıkla kullanabilirsiniz, kıvamı gayet iyi. Dolgu keki deneyip beğendiyseniz bu tarife mest olacaksınız!

Bu arada  bir süre yeni yazı eklemeyi düşünmüyorum, ne kadar sürer onu da bilmiyorum. Birkaç haftadır sitedeki durgunluğu farketmiştir dikkatli takipçiler. Bu sayfa benim için gün içerisinde dinlendiğim, denediğim her tarifte heyecen duyduğum ve gelen her bir yorumla daha da sayfaya bağlandığım bir alan oldu. Ne zaman ki tarif denemek zorunluluk oldu, yeni yazı eklemek mecburiyet oldu, ara zamanı geldi demektir. Yine soruları cevaplayacağım ya da daha da geliştirdiğim bir tarife eklemeler yapacağım. Aradan sonra ise çok daha sık güncellenen ve tekrar hobi havasına dönen çok keyifli bir yer olacak Yeşilkivi. Buraları hiç bırakamam fakat tekrar o sıcaklığı bulana kadar hepiniz Allah’a emanet olunuz. Bu sayfada sizlere emanet, unutmayınız!

MALZEMELER:

   Keki İçin:

   Krema İçin:

   Süslemek İçin:

YAPILIŞI:
  1. Önce keki hazırlayın, bunun için yumurta ve şekeri mikserde en az 5-6 dakika çırpın ve diğer malzemeleri ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam edin.
  2. Hazırladığınız hamuru önceden yağladığınız 26 cm çapındaki kelepçeli bir kalıba boşaltın ve 150 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin.
  3. Bu arada krema malzemelerini yağ ve meyveler hariç bir tencedere muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin, ılıtın ve içine yağı ekleyerek mikserde 5-6 dakika çırpın.
  4. Çilekleri ve kiviyi küçük doğrayın, muzu yarım ay şeklinde küçük doğradıktan sonra limon suyuyla karıştırın, bir kenarda bekletin.
  5. İyice soğuyan kremaya doğradığınız meyveleri katın ve kaşıkla karıştırın.
  6. Ilıyan keki ortadan ikiye kesin, üstteki parçayı derin bir salata kasesine (steç filmle kaplamayı unutmayın) oturtun, elinizle düzeltin ve bir havuz oluşturun. Oluşan çukura kremayı boşaltın, üzerine kalan diğer kek parçasını kapatın ve kenardaki fazlalıkları kesip alın.
  7. Kasenin üzerinide streç filmle kapatın ve pastanızı bir gün dinlenmek üzere buzdolabına alın.
  8. Ertesi gün çikolata sosu ve sütü pişirin, pastayı kaseden ters çevirerek çıkartın ve soğuyan sosu üzerine gezdirin, süsleyerek servis edin.
  9. 5. ve 6. aşamalar için BURAYA bakabilirsiniz.

Exit mobile version