Yeşil Kivi

PORTAKAL KREMALI HAŞHAŞLI KEK

Evde ekşi tadından dolayı pek sevilmeyen ve yenilmeyen portakalları değerlendirmek ve daha önceden mutlaka denemeliyim dediğim tarifi denemek için mutfağa girdim. Böylece bir taşla iki kuş vurdum, aslında üç kuş; tatlılarla arası iyi olmayan kızım çok severek yedi. Ayrıca hafifliği ile ailenin gönlünde taht kurdu diyebiliriz…

MALZEMELER:

   Üstü İçin:

YAPILIŞI:

  1. Haşhaşı ve kaynar suyu bir cezveye alın ve kısık ateşte haşhaş suyu çekene kadar karıştırarak pişirin, soğutun.
  2. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın.
  3. Tereyağı, şeker ve vanilyayı iyice çırpın, yumurta sarılarını ilave edip tekrar iyice çırpın. (ben sıvıyağ kullandığım için yağ, vanilya, şeker ve yumurta sarısını beraber 7-8 dakika çırptım) Kabartma tozunu ilave edip çok az daha çırpın.
  4. Un, haşhaş ve portakal kabuğu rendesini ekleyin ve hafif çırpın.
  5. Yumurta aklarını bir tutam tuzla katı kar haline gelene kadar çırpın. Tahta kaşıkla hamura karıştırın, yumurta aklarını söndürmemek için yavaş hareketlerle yapın bu işlemi.
  6. Hamuru yağlı kağıt serdiğiniz 25×35 cm ebadındaki tepsiye dökün ve önceden ısınmış 175 dereceli fırında 30 dakika kadar pişirin.
  7. Pişen keki soğutun ve yağlı kağıdı çıkartarak tekrar tepsiye yerleştirin.
  8. Üstü için gereken malzemeleri tencereye alın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kekin üzerine dökün ve üzerini düzeltin.
  9. Soğuyunca buzdolabına alın ve biraz dinlendirip servis edin.

Kaynak: Sofra, Ocak 2010

Malzemelerle 20-24 dilim kekiniz olur

Exit mobile version