Yeşil Kivi

TEMEL PİZZA TARİFİ

Sitedeki mantarlı pizza tarifinde yaptığım küçük değişikliklerle artık hane halkı dışarıdan pizza istemez oldu. Yerli ve yabancı kaynaklardan ve tecrübelerden faydalanarak mevcut tarife yumurta ekledim ve mayalanma işlemini buzdolabında en az 8 saat öncesinden başlattım. Hamuru 4 eşit parçaya ayırıyorum (mayalanma bittikten sonra) ve 2 tanesini pişirip geri kalan 2 tanesini dondurucuya kaldırdırıyorum. Sonuç oldukça yüz güldürücü, hane halkı halinden pek memnun. Ben ise artık dışarıdan pizza istemediğimiz ve hane halkını mümkün mertebe katkılı hazır gıdalardan koruyabildiğim için mutluyum.

Tüm ziyaretçilerimizin Ramazan ayı mübarek, oruçları kabul olur inşallah.

Malzemeler;

Sosu için;

  1.  Tüm malzemeyi karıştırın ve arada karıştırarak suyunu çekene dek pişirin. Soğutun (Bu ölçüler 2 tane pizza için yeterli)

Üzeri İçin; kaşar rendesi, alt resimdeki yoğunluk kadar kullanmanız yeterli.

Yapılışı;

  1. Hamur için gereken sıvı malzemeleri karıştırma kabına alın, mayayı unun 5-6 kaşığını ve en son şekerle tuzu ekleyerek karıştırın. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
  2. Hamurun üzerini örterek buzdolabına alın ve en az 8 saat mayalanmaya bırakın.
  3. Mayalanıp 2 katına ulaşan hamuru bir kaç kez daha yoğurun ve 4 eşit parçaya ayırın. Kullanacağınız kadarını alın ve gerisini buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuya kaldırın.
  4. Bir hamur 32 cm’lik pizza tavası için tam oluyor. Siz ona göre ölçülerde tepsiler kullanın. Bir hamuru yağladığınız tepsiye (ben pizza tavası kullandığım için yağlamıyorum, tepsinizin yapışma durumuna göre siz ayarlarsınız) hamuru koyun ve elinizle fazla ezmeden tepsi ebadında açın. Yağ kullanmayı gerektirmeyecek bir tepsi kullanıyorsanız hamuru tepsiye koymadan önce tabana biraz tam buğday unu serpin, daha şık görünür pizzanız.
  5. Hamurun üzerine sosu gezdirin ve kaşar rendesi serpiştirin.
  6. Son aşamada istediğiniz üst malzemeden koyun ve 250 dereceli önceden (mutlaka) ısınmış fırında arada çevirerek pişirin Pişmesi 7-8 dakikayı geçmeyeceği ve ikinci tepside daha da çabuk olacağı için sakın ola ki fırının etrafından uzaklaşmayın. Pişen pizzayı hemen servis tabağına veya tel ızgara üzerine alın ki bekledikçe sulanmasın. Sıcak sıcak servis edin.

Exit mobile version