Has mutfak sitesinden aldığım ve yıllardır arada severek yaptığım ve hane halkınca sevilen tarifimiz…Tek tavsiyem fazla pişirmeyin olacak yoksa kurur ve ortası muhallebili bir kekiniz olur. Fotoğrafları evin küçük hanımının çektiğini ayrıca belirteyim 🙂

 Malzemeler:
  • 4 adet yumurta
  • 125 gr. yumuşak margarin (ben yarım su bardağı sıvıyağ kullanıyorum)
  • 1 su bardağu toz şeker
  • 2 kaşık kakao
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 poşet kabartma toz
  • Sos için:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
  • 1 kaşık kakao
  • 5 kaşık şeker
  • 80 gr. bitter çikolata (arzuya göre)

Yapılışı:

  1. 2 bardak sütün yarım bardağını ayırıp kalanını ocağa koyun.Yarım bardak süt ile şeker, nişasta ve kakaoyu pütürsüz hale gelene kadar karıştırın.
  2. Kaynayan süte azar azar karıştırarak ekleyin.2-3 dk. pişirip ocaktan alın.(Arzu ederseniz bu aşamada parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyip karıştırın) Ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.
  3. Diğer yanda yumuşak margarini şeker ile karıştırın.Yumurtaları ilave edin.Süt ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  4. En son un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip son kez karıştırın.
  5. Elde ettiğiniz kaşımın yarısını yağlanmış kelepçeli kalıba dökün.Üzerine soğuttuğunuz kakaolu sosu döküp kenarlara fazla yaklaştırmadan yayın.
  6. En üste kalan hamuru döküp kaşık ile düzeltin.
  7. 180 C derece de ısıtılmış fırında 20-30 dk. pişirin.(pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin.)
  8. Fırından çıkardıktan sonra servis tabağına ters çevirip pudra şekeri ile süsleyin.

19 Comments

  1. Merhaba Seçil Hanım,
    ben 1 yıldır sitenizi takip edip verdiğiniz tarifleri severek deniyorum ve hiçbirisinde de hayal kırıklığı yaşamadım. çok teşekkürler bana mutfağı sevdirdiniz 🙂 elleriniz yüreğiniz dert görmesin, yeni tarifleri heyecanla bekliyorum.

  2. merhaba ;
    buradaki hamur , kek hamurundan daha mı koyu oluyor ? ( mikserle mi karıstırılıyor )
    bir de , bende kelepçeli kalıp yok. kullanıdıgınız kalıbın ebatı nedir ?
    tesekkurler

  3. Merhaba,
    tarifi denedim ama sos orta kısımda toplandı ve orta kısım çöktü. tadı çok güzeldi ama bir yerde hata yaptım sanırım.

  4. tarifi dün denedim,tadı bir harika oldu ama benimkinin de orta kısmı az da olsa çöktü,belki de krema fazla gelmiştir. Güzel tarifleriniz için teşekkürler…elinize sağlık…:)

  5. tarifi yaptım harika oldu.ama benimki verilen süreden daha geç pişti.30 dak.sonra baktığımda kekin ortası daha pişmemişti.mecbur süreyi uzun tuttum.teşekkürler Seçil hanım

  6. merhaba,
    özellikle tatlı tariflerinizi mümkün olduğu kadar nedemeye çalışıyorum. hiç birisinde sıkıntı yaşamadım ve yiyenler tarafından beğenildi.bunun için size teşekkür ederim.sacede çikolatalı turtayı tutturamadım. kek ince oldu ve turta dışarı taştı.bu akşam tekrar denicem inşallah olur. tavsiyeniz olursa sevinirim.

  7. Gorur gormez denedim ve harfi harfine. Ama cok kotu oldu ,krema tabana coktu,esasinda tarifi okurken bu tarif olmaz dedim ama yinede eminmisiniz bu tariften

  8. merhaba, tarifinizi hafta sonu dendim tadı çok güzeldi ama görüntü çok kötüydü şöyle ki; turtayı pişirirken kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt sermiştim. tepsiden ters çevirip çıkadım ama gelin görün ki kağıdı çıkaramadım çünkü tabanı ince olmuş o da kağıda yapışmış bütün krema gözüküyordu. neyse kağıdı çıkardım soğuttum ama dilimleyice ortaya şelale görüntüsü çıktı bizde aldık kaşıkları bir kek yedik bir kremasını …..acaba nerede hata yapmış olabilirim? yardımcı olursanız çok mutlu olurum çünkü ailece tarifinizi çok beğendik…tepsimin ölçüsü 22 cm acaba tepsim mi küçük geldi yoksa alta koyduğum kekin ölçüsümü az geldi? aslında tam yarıyarıya bölmüştüm.sizin tepsi ölçünüzün bilgisini alabilir miyim?
    çok teşekkür ederim.

    1. Aysun hanım, bu tarifi en kısa zamanda daha detaylı fotograflayarak yazacağım inşallah. Benim yaşamadığım problemlerden bahsedilmiş, hallederiz inşallah.

  9. çikolatalı turtayı denedim.içi bir türlü pişmedi.durumu kurtarmaya çalışsamda altı pişmedi.çok üzüldüm

  10. kelepçeli kaba yag suruyor muyuz bır de benım aradaki kremam alta gecti yarı yarıya koymama ragmen nasıl sizin gibi olabilir?

  11. ne tarz bir fırın kullanıyorsunuz acaba merakımdan soruyom bu tarifle ilgili değil genel olarak yani 🙂

    1. Asu hanım, fırınım fanlı ve eski sayılabilecek bir model. Marka sorarsanız arçelik. Fırında şansın önemli olduğuna inananlardanım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.