Beyaz Çikolatalı Tiramisu

2020-06-05_03-15-03

Merhaba sevgili okuyucu. Sayfada klasik bir tiramisu tarifi zaten mevcut. Fakat değişik bir versiyonunu denemek güzel olabilir diye düşündüm. Kızım beyaz çikolataya bayıldığı için tarifi denemeye ikna olmak zor olmadı. Sonuçta hane halkının keyifle yediği, kiminin dondurmaya benzettiği, kiminin abur cubur cennetine düştüğünü soyledigi harika bir lezzet oldu. Eminim siz de denediğiniz zaman çok beğeneceksiniz ve sık yaptığınız yiyeceklerden biri olacak. Keyifle denemeniz için tarifi bırakıyorum. Yapımı da lezzeti kadar cici ❤

2020-06-05_03-14-32

Malzemeler;

  • 3 su bardağı süt (600 ml)
  • 4 yumurtanın sarısı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1/2çay bardağı mısır nişastası
  • 400 gram beyaz çikolata
  • 12 tane kedi dili bisküvisi
  • 1/2 su bardağı, granül kahve ile hazırlanmış şekerli kahve (toplam miktar olarak)
  • fındık parçaları, beyaz damla çikolata,kıyılmış bitter çikolata

Yapılışı;

  1. Sütün 1çay bardağını ayırın ve içine pudra şekerini, mısır nişastasını ve yumurta sarılarını katarak iyice karıştırın.
  2. Sütün diğer miktarını küçük bir tencereye alın ve buharı çıkana kadar ısıtın.
  3. ısınan sütün içine önceden hazırladığınız karışımı sürekli karıştırarak ekleyin ve göz göz olana kadar orta ateşte pişirin.
  4. Beyaz çikolatayı ekleyip eriyene kadar arada karıştırın.
  5. Ocaktan alınca süzgeçten geçirin ve streç filmle üzerini kapatın. Iyice soğutun.
  6. Kedidilini ikiye kırın, kahveyle ıslatın ve kasenin dibine koyun. Üzerine krema koyun, fındık ve bitter çikolata serpin. Diğer parca kedidilini kahveyle ıslatın, kremanın üzerine koyun ve krema sıkın. En üstü beyaz damla çikolata, fındık ve bitter çikolata ile süsleyin.
  7. Kupların üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
  8. Afiyet olsun ❤

Not; ben kup olarak yarım kedidili biskuvisi sığacak bir bardak kullandım. Siz istediğiniz kupa uygun büyüklükte bisküvi ve krema miktarı kullanın. Verdiğim ölçüler 12 minik küp için. Kullanacağınız çay bardağı 100 ml alan klasik çay bardağı. Ajda kullanmayın, krema çok koyu olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.