Genel

BUĞDAY SALATASI


Tarif Defterinden Yelda isimli üyeye ait bu tarifi ilk defa yaptım ama asla son değil. Çok lezzetli bir salata oldu. Çok küçük değişiklikler yaptım. Parantez içindekiler benim kullandığım miktarlar.

MALZEMELER:

  • 2 bardak haşlanmış buğday
  • 3 domates
  • bir limon
  • 3 dolmalık kırmızıbiber (1 tane kullandım)
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet taze soğan (2–3 tane kullandım)
  • yarım demet dereotu
  • 1 bardak haşlanmış mısır
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük boy patlıcan
  • tuz
  • 3–4 yemek kaşığı nar ekşisi (tarifte yok, ben ekledim)

YAPILIŞI:

Limonlu tuzlu suda haşlanan buğdayı süzüp soğumaya bırakın. (sadece suda haşladım)
Patlıcanları soyup zar büyüklüğünde doğrayıp kızartın. Peçetede fazla yağını alın.
Buğdayları servis tabağına alıp patlıcanları ekleyin.
Biber ve domatesleri küçük küçük doğrayın.
Maydanoz, taze soğan ve dereotunu incecik kıyın.
Haşlanmış mısırla birlikte buğdaya katın.
Tuzunu ayarlayıp yağ, nar ekşisi ve limon suyu ilavesiyle tüm malzemeyi karıştırın.

26 Yorum

  1. Seçilciğim… harika bir tarif.Tam da haftaya misafirlerime değişik bir salata yapsam derken sen kurtarıcım oldun.Paylaştığın için teşekkürler.

    sevgiler

    zehra

  2. Cok güzel olmus eline saglik:)
    bende deneyecegim.
    benim birde sorum olacak sizlerle nasil arkadas olup siteme ekleyebilirim?Bu yorumu okuyan herkesten bana yardimci olmasini rica ediyorum.Umarim benide ziyaret edersiniz:)

  3. Canim,
    görüntüsünden lezzeti de anlasiliyor, renga renk bir salata ve de cok istah acici, ama saglikli olmasi da yaninda cabasi, ellerine saglik diyorum.

    Selam ve sevgilerimle..

  4. yeriiiiiiiiim ben senin bu buday salatani fistigim enfes olmus bu, harika ellerine saglik, nasil da oyle guzel resimlemisin tam 10 numaraaaa, ben bu tabagi aldim sen baska yap emi, sayemde sana birsey kalmicak pancakes salatan, bosver bosver sen baska yaparsin, sekerim çoookoptum ve gzel bir hafta dilerim sana, diledigin hersey gerçeklessin, by by

  5. tarif defterinde bende görmüştüm bu salatayı denemek istiyordum ama senin yaptığın bu enfes görüntüyüdegörünce yapmak kaçınılmaz oldu.ellerine saglık canım
    sevgiler

  6. selamlar ben geldimmm :))

    salatan nefis olmus, tadi öyledir eminim..

    ellerine ve yüregine saglik cnaim…

    sana güzel bir hafta dilerim,

    iyi bak kendine…

    aysel

  7. Merhabalar.

    Bugday salatasini cok severim ellerinize saglik. Asure ayinin ardindan kalan bugdayimi degerlendirmek icin cok guzel bir tarif.

    Ekmek etkinligi icin vermis oldugunuz LOGO’nun uzerine tiklandiginda http://www.soframiz.com sitesine ulasilamiyor. Kodlamalarinda bir yanlislik yoktur umarim?

    Selamlar..

  8. Seçil’ciğim,

    Enfes bir salata ve bir o kadar da güzel resimleri. Çok şık, rengarenk ve de sağlıklı bir tarifle daha tanıştırdığın için teşekkür ederim. Ellerine sağlık.

    Bloğumu ziyaret edip kek konusunda beni uyardığın için de çok teşekkür ederim. Durumu yorumlar kısmında ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalıştım.

    Sevgilerimle,

  9. Bu tarifi yazın denemiştim.Yorum yazmayı unutmuşum.Hatta ben buğdayı çok haşlayıp porsiyon halinde dondurucuya koyuyorum.Canım istedikçe çözdürüp salatayı yapıyorum.Beğenerek yiyoruz…tşkederim…

  10. Merhaba seçil hanım daha önce size yazmıştım denediğim tarifler için size yazacağımı söylemiştim buğday salatasıda mükemmel hele renkleri ellerinize sağlık.

  11. Ilk sefer bugday salatasi yaptim. Tek kelimeyle harika oldu. Patlican ayri bir lezzet verdi. Ben sosuna limon, tuz, balsamik sirke ve yag kullandim, cok begenildi. Tarif icin cok tesekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.