Börek ve tiramisunun yanında birde kurabiye olmalı diyerek sade ve abartısız misafir menümü oluşturdum. Tarifi uzun zaman önce Tuğba Hanımdan yazmıştım, denemeye karar verdim. Pratik ve çok lezzetli bir kurabiye oldu. Hatta zor beğenen hane halkından tam not adı. Tuğba Hanım defterine “küpeşte” olarak eklemiş ben arap kurabiye adını yakıştırdım. Aslında siteye yıldızlı pekiyi alan tarifler kategorisi eklemem lazım, bu kurabiyelerde oraya dahil olur…

Malzemeler:

  • 2 tane haşlanmış yumurta sarısı
  • 250 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üstü İçin:

  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:

  1. Haşlanmış yumurta sarısı ve tereyağını iyice karıştırın, hiç topak kalmasın.
  2. Un hariç diğer malzemeleri de ekleyin, karıştırın, yavaş yavaş unu ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan cevizden küçük parçalar kopartın, yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  4. 170 dereceli önceden ısınmış fırında 25-30 dakika pişirin.
  5. Kakao ve şekeri geniş bir kaba alın, karıştırın, bir kenara alın.
  6. Fırından alın, ilk sıcaklığı çıkınca şeker+kakao karışımına bulayın, soğuyunca servis edin.

Not: Kurabiyeler sıcakken çok dağılgan bir yapıya sahip, fazla hırpalamadan yapın işlemleri…

26 Comments

  1. Secilcigim bende bir kez denemistim bu kurabiyeyi…ama dedigin gibi cok dagilan bir yapisi olmustu,görüntü harika,ellerine saglik

  2. Tarifinizi yaptım. Çok leziz oldu. Başta şekeri az mı gelir diye düşündüm ama tam benim sevdiğim gibi orta karar oldu:) Yanına sütlü kahve de pek yakıştı. Elinize, emeğinize sağlık…

  3. bende yapmış ev halkından büyük övgü almış ama daha sonra tarifi kaybetmiştim teşekkürler tekrar kavuşturduğunuz için emeğinize sağlık.

  4. ellerinize sağlık seçil hanım harika gözüküyoo tam benlikk kakaolu şeylere zaten bayılırım enkısa zamanda deneyeceğim haşlanmış yumurta çok ilginçgeldii doğrusu ….:)

  5. Çok nefis görünüyorlar.
    İsimleriyle de müsemma olucak bir tarif çok haklısınız bu ismi vermekte.
    ellerinize sağlık

  6. Kurabiyeleri(pastalari, kisacasi herseyi) bu kadar ayni ayar ve bir sekil yapmana hayranim! Bunu her yeni resimde icimden geciriyorum ama bu sefer yazmak istedim..

  7. Bu gün günüm vardı. Bir iki gündür internette dolaşmıyorum. Keşke daha önceden baksaydım da bu kurabiyeyi yapsaydım. eline sağlık Seçilcim. Çok hoş bir görüntüsü var.

  8. mrb seçil hnm bende yaptım kurabiyeyi gayet güzel oldu ama sizin gibi görüntüsü olmadı kakaolu karısıma buladım sıcakken ama olmadı nerde yanlış yapmış olabilirim aynı sizinki gibi olsa :)))

    1. Zeynep kakaodan kaynaklanabilir, ben dark kakao kullanıyorum. Yada kurabiyeler biraz soğuyunca karışıma buladınız, hemen sıcakken bularsanız renk aynı olur.

  9. Seçil hanım kurabiyeyi yaptım ve harika oldu.içinde ki yumurta sarısıda hiç belli olmuyor.birde sizden tulumba tatlısı tarifi bekliyoruz en kısa zamanda.

  10. merhaba kurabiye gerçekten harika görünüyor.bende denemek istiyorum ama tereyağı yerine margarin kullansam olur mu?

  11. öncelikle bu siteden yaptıgım tüm tarifler cok güzel oluyo şimdi bu kurabiyeyi yaptım ortaya cıkan sonuç mükemmel bence tariflerim arasına girmiş bulunmakta 🙂

  12. tarifi dün denedim ve muhteşem oldu.pastanedeki leziz kurabiyeler gibiydi.
    favori kurabiyelerim arasında yerini aldı.ayrıca yapımı çok basitmiş.
    teşekkürler seçil hanım ellerinize sağlık

  13. dün akşam yaptım çok güzel oldu eşim çok beğendi bazen eşimle bırlıkte bu sıteye gırıp tarif secip onu yapıyoruz:)

  14. Bu tarifle kaç adet çıkıyor bu kurabiyelerden acaba? Aynı tarifi içinde şeker olmaksızın başka sitelerde de gördüm şimdi de kafam karıştı. Şekersiz yapılan tariflerde tadı sade mi olur acaba niye birinde şeker ekli diğerinde değil?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.