Teyzemin yaptığı harika bir lezzet. Şiddetle tavsiye ederim 🙂 Ellerine sağlık teyzeciğim…

MALZEMELER:

  • 2,5 su bardağı köftelik bulgur
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı tepeleme kuru nane

Üst Sos İçin:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4-5 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 1’er çay kaşığı kimyon ve kırmızı pulbiber
  • istediğiniz kadar sıvıyağ
  • Üzeri İçin; maydanoz

YAPILIŞI:

  1. Bulgura tuz katarak sıcak suyla karıştırın, yarım saat ıslanmaya bırakın.
  2. Suyunu çekince kalan malzemeyi katın, yuvarlanacak kıvama gelene kadar yoğurun. Gerekirse su katın yoğururken.
  3. Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın, hepsi bitince tuzlu kaynar suya atıp köfteleri 5 dakika haşlayın, servis tabağına çıkartın.
  4. Üst malzemeyi tavada kavurun, köftelere dökün, biraz karıştırın.
  5. Üzerini maydanozla süsleyip servis edin.

24 Comments

  1. Ilk defa bulfur koftesine bugday nisastasi eklendigini duydum.Bir puf nokta daha ogrendim yani.Teyze nin ellerine saglik.

  2. sitenizi cok begeniyor ve bir cok tarifinizi tereddutsuz deniyorum, elinize emeginize saglik. yarin benim misafirlerim gelecek bu køfteden yapmak istiyorum ama bugunden yapsam yarin haslayip sosunu yapsam olurmu acaba? simdiden tsk yardiminiz icin

    1. ayşe hanım, geç cevap için pardon, teyzeme sormadan birşey diyemezdim. köfteleri hazırlayın ve haşlayın. ertesi gün sosunu verin.

  3. simdiye kadar iki kez denedim bulgur köftesini. ikisindede hüsranla sonuclandi, cok sevmeme ragmen bidaha denemeye cesaret edemiyorum.

    ilkinde suda haslarken dagilip gitmisti köfteler, ikincisinde ise cok sert yerken dislere yapisan bir sey olmustu..

    birde bu tarifle deneyecegim ins. bu kez tutar:(

  4. sevgili seçil hanım dün karnım acıkmış sitenizde gezinirken karakız köftenizi görüp yaptım.Benim gibi beceriksiz bile yaparak evdeki 2 gurmeden olumlu sonuç aldım oğlum bile yedi düşünün.günümdede yapmayı düşünüyorum fakat bende buğday nişastası kalmamış mısır nişastası ekledim.sonuç dediğim gibi gurmeler beğendi.ellerinize emeğinize sağlık.sitenizi uzun zamandır takip ediyorum gayet anlaşılır olduğu için ayrıca hoşuma gidiyor.sizden ricam ben kek yapıp pişiriken gayet güzel kabarıyor ama iş bitip fırından çıkarma zamanına gelince sonuç hüsran çünkü o kabaran kek kalıbın dibinde.nasıl sinir bozucu anlatamam.150 ile 170 arasında pişiriyorum acaba bununla ilgili bilginizi benle paylaşırmısınız şimdiden teşekkürler.MANİSADAN SIKI TAKİPÇİNİZ DİLEK.

    1. dilek hanım, deneyip güzel sonuç alamanıza sevindim. Başarısız bir tarifte sizlerden çok ben üzülürüm. başarılı sonuç ise sizlerden çok beni sevindirir. Kek konusunda fırın önemli, turbo ise sonuç iyi olmalı. fırını kapatınca bir süre daha içinde bekletmeyi deneyin, yada kabartma tozunu daha az kullanın, un oranı az geliyorda olabilir. aklıma gelenler bunlar.

  5. pilav için kullandığımız bulgur ile köftelik bulgur aynı mı? pilavlık bulgurla da yapılır mı?

  6. seçilcim köfteni yaptım ama pişman oldum tadı hiç güzel değildi, hepsini çöpe döktüm çok üzüldüm.

  7. Merhabalar,
    benim sorum acaba bu köfteleri de yuvarlama gibi yapip deep freeze’e atabilirmiyim??
    Evetse kaynatipta mi kaynatmadan mi? Tesekkürler..sevgilerimle..

    1. merhaba, buzluğa atabilirsiniz, köfteleri hazırlayın ve pişirmeden dondurun. daha sonra dışarda bekletip açılmasını sağlayın ve haşlayın.

  8. s.a secil hanim
    kafama takilan bir soru var…
    köfteleri hangi asamada susama bandirdinizß
    sonucda haslanmadan önce olsa, suda dagilir, ee haslandikdan sonra…
    bu konuda beni aydinlatirsniz cok sevinirim :-)))
    kissa zamanda denemek istiyorum cünki

  9. uzun zamandir sorumun cevabini bekliyorum,ama birtürlü cevaplamadiniz secil hanim…
    bnei hayal kirikligina ugrattiniz

  10. elif hanım siteyi takip ediyorsanız, bu sıralar bir hayli karmaşık dönemlerden geçiyorum, araya kaynayan sorular oldu malesef, hayal kırıklığına uğradığınız için özür dilerim. sorunuzu anlayamadım, köfteler susama bandırılmıyor ki.

  11. seçil hanım merhaba.sitenizi ilk kez ziyaret eden biri olarak tariflerinizi, açıklamaları, yorumalrı ve resimleri çok beğendiğimi söylemek isterim. elif hanımın susam sorusu bence resimden kaynaklanıyor. sizde resime eğer o gözle bakarsanız hahlanmış bulgurların aynı susam gibi göründüğünü farkedersiniz. çünkü ilk bakışta bende susam sandım 🙂 yarın bu tarifi denicem. umarım güzel olur..

  12. bu tarifi bizde yaparız bizdeki ismi daha farklı.ve ayrıca bizde üzerine sarımsaklı yoğurt onun üzerine salçalı sos dökülür.eminim buşekildede güzeldir etsiz yemek için güzel bir alternatif bence
    seçil hanım tariflerinizi çok beğenerek takip ediyorum ellerinize sağlık.çok güzel ferah bir siteniz var.

  13. size öncelikle teşekkür ederim sayenizde bir çok lezzet öğrendim ve sevdiklerime tattırdım ama karakız köftem hayal kırıklığı yarısından çoğu dağıldı akşam yemeği için yapmıştım çok üzgünüm şuan çok uğraşmıştım

  14. bence bu köftenin üzerine sarmısaklı yada sarmısaksız yoğurt üstüne sos ilave ederseniz daha lezzetli oluyor annem çok yaparr en çok sevdiğim köfte

  15. merhaba seçil hanım köfteyi yaptım fakat hamuru çok cıvık oldu haşlarken de bir
    çoğu dağılıp ezildi anlayacağınız benmk de hayal kırıklığı oldu nerede hata yapmış olablirm ?

  16. Iyi aksamlar Secil hanim,
    bugün, aksam yemegine Karakiz köftesi pisirdim. Siz demissinizki, karakiz köftesi pilavlik bulgurla yapilamaz. Ama ben yaptim ve cok güzel oldu, gercekten.
    Herseyin hazir alinip yenildigi, insanlarin vakitsizlikten yada isteksizlikten uyduruk yemek yedigi bir zamanda yasiyoruz. Böyle yemekleri pisirmek ve pisirebilmek bana cok gurur veriyor. Makarna bile olsa kendim pisirmeyi daha cok tercih ediyorum. Teyzenizin ellerine saglik. Tarif icin cok tesekkür ederim. Bu da beni mutlu eden tariflerden biri.
    Kendinize iyi bakin ve bizleri unutmayin.

  17. Seçilciğim merhaba canım neredeyse her sayfasında gezindim sitenin herşey çok güzel olmuş canım ellerine sağlık, ellerin dert görmesin. Sanırım buradaki tarifler … teyzeye ait, çünkü bu köfteyi ben de yemiştim onun ellerinden. İlk fırsatta denemiştim gayet güzel bir yemek. Sana başarılar diliyorum, kolay gelsin, öpüyorum….

  18. Sevgili Yeşilkivi

    Şimdi mutfaktan geliyorum. Karakız köftenizi yaptım. Çok güzel oldu. Bundan sonra misafirlerime de yaparım. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.