TARÇINLI CEVİZLİ KURABİYE

Uzun zamandır kurabiye yapmamıştım, uzun dediğim nerden bakılsa bir yıldan fazla. Tarifi denemek için yarım ölçü yaptım ve doğrusu çook güzel oldu. Kıyır kıyır ağızda dağılan ve bir tane daha aldıran bir lezzeti var. Ev halkı kurabiye özlediğinden mi yoksa lezzetinden mi bilemedim ama aradan 24 saat geçmeden kurabiyelerden eser kalmadı…

MALZEMELER:

  • 250 gr tereyağı ya da margarin (oda ısısında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3,5-4 su bardağı un (bende biraz daha fazla lazım oldu)

   Üzeri İçin:

  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI:

  1. Yağları, vanilyayı, pudra şekerini, tarçını ve cevizi karıştırma kabına alın, elinizle malzemeler özleşene kadar karıştırın.
  2. Unu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar kolartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  4. 160 dereceli önceden ısınmış fırında 20-25 dakika pişirin.
  5. Üzeri için gereken pudra şekeri ve tarçını karıştırın, fırından çıkan kurabiyeleri bekletmeden bu karışıma bulayın ve soğuyunca servis edin. (Tavsiyem kurabiyeleri teker teker bu karışıma bulamanız, biraz ilave yapmanızda gerekebilir)

Kaynak: Dr Oetker


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

“TARÇINLI CEVİZLİ KURABİYE” için 38 yanıt

  1. mine avatarı

    Tarçın ceviz ne kadarda güzel olmuştur.Elinize sağlık.Sevgiler

  2. berna avatarı

    enfes görünüyor.hiç kalmaması doğal.ellerinize sağlık

  3. Gönül avatarı

    Kurabiyeler nefiss olmuş tarçında çok yakışmıştır mislerrr gibi kokulu..ellerine sağlık canım…
    Sevgiler…

  4. zeynep avatarı
    zeynep

    İyi akşamlar. Tarifleriniz inanın çok güzel ve güvenilir. Ama merak ettiğim bir şey var. Cevaplarsanız çok mutlu olurum. Acaba Seçil hanımın en vazgeçilmez tarifleri hangileridir?

    1. seçil avatarı

      Zeynep hanım, güzel bir soru olmuş, en vazgeçemediğim tarifler susuz tavuk, salçalı-maydanozlu makarna, soğuk çorba, buğday salatası ve jöleli yaşpasta. Bunlardan biri mutlaka haftada bir pişer mutfakta.

  5. lezzetmarifet avatarı

    Merhabalar….ceviz ve tarçın muhteşem lezzet ikisi bi arda ve çok güzel görünüyo kurabiyeleriniz…Ellerinize sağlık…sevgiler…

  6. melek avatarı

    tarçınla cevız hmmm kokusu bıle yetıryor.nıye hemen bıttıgı bellı :))) ellerıne sağlık cnmmm

  7. zehra avatarı

    Secilcigim yine harika bir kurabiye tarifi…tesekkürler, sevgiler

  8. saynur avatarı

    Merhaba bugün gelen misafirlerime tarçınlı cevizli kurabiyenizden yaptım çok memnun kaldım şimdiye kadar 3-4 tarifinizi denedim hepside birbirinden çok güzel oldular çok çok teşekkür ederim böyle bir site kurduğunuz için.

    1. seçil avatarı

      Saynur, ben teşekkür ederim asıl siteyi takip edip tarifleri denediğiniz için.

  9. CANAN avatarı
    CANAN

    kurabiyelere sıvıyağ koymasak olur mu?

    1. yeşilkivi avatarı

      canan, denemediğim için birşey diyemem.

  10. […] ,sevgili Yeşilkivi (Seçil) arkadaşımdan aldım , gerçekten kendisininde dediği gibi ağızda dağılan enfes bir […]

  11. ayfer avatarı
    ayfer

    kurabiyenizi geçen gün denedim herkes tarafından beğenildi verdiğiniz tarifler için tşk.
    yorumlar denendikden sonra yapılırsa daha faydalı olacağını düşünüyorum .

    1. yeşilkivi avatarı

      Ayfer hnm, deneyip beğenmenize sevindim. Fikrinize katılıyorum, denendikten sonra kendi tecrübelerinizle beraber yorum yazmak diğer okuyucular içinde daha yol gösterici olacaktır.

  12. sedef avatarı
    sedef

    çok güzel olmuş ellerinize sağlık…:D

  13. Sibel avatarı
    Sibel

    Merhaba
    Rastgele bir kurabiye tarifi ararken buldum sitenizi ve hemen tarifinizi denedim. İnanilmaz guzel oldu. Gercekten cok uzun suredir ariyordum bu lezzeti. Kurabiye agizda dagiliveriyor. Kokusuda mis gibi. Mutlaka yagli kagitta pisirmek lazim ama herhalde cunku ben tepsiyi unladiysamda altlarini biraz yaktim. Yinede sahane oldu. Yorum yazmak adetim degildir ama size tesekkur etmeden gecemedim. Simdi tekrar yapicam misafirlerim icin. Tesekkurler

  14. eliff avatarı
    eliff

    bu lezzetli seylerde digerleri gibi harika gorunuyordu o yuzden hemen denedim.sonuc:MUHTESEM…firindan cikali 2-3 saat oldu kalan kurabiye sayisi:2 {size ne kadar tesekkur etsem azdir, tarifleriniz sayesinde adim CAY SAATINDEN SORUMLU DEVLET BAKANINA cikti….}

  15. büşra avatarı
    büşra

    slm yeşil kivi ben daha ilk defa giriyorum bu siteye arkadastan aldım adresinizi gecen cewizli un kurabiyesi yaptı oda cok hosuma gitti bende yapım dedim oda saolsun tarifini werdi daha denemedim aamaa en kısa zamanda denicem..

  16. gülşah avatarı
    gülşah

    seçil hanım bahsettiğiniz susuz tavuk hangisi ben bulamadım?

  17. fatoş avatarı
    fatoş

    Ben di kez denedim.çok nefis oldu ama şekeri az gibi geldi bana.Bir dahaki sefer biraz daha pudra şeker koymayı düşünüyorum.Tariflerinizi gerçekten çok beğeniyorum.
    Sevgiler…

    1. yeşilkivi avatarı

      Fatoş, biz çok şekerli tercih etmediğimizden minimum şeker kullanıyorum. teşekkürler.

  18. GÖNÜL avatarı
    GÖNÜL

    seçil hanım çok teşekkür ederiz bu güzel tarif için bende denedim çok güzel oldu eksik diyebilecegim birşey yok kurabiyede ölçüler yerinde… size kolay gelsin…

  19. gülhan avatarı
    gülhan

    Seçil Hanım, bu kurabiyeyi denedim. Tadı çok güzel oldu fakat, ceviz gibi yuvarladığım kurabiyeler kabardı, yayıldı. Görünüm olarak çok güzel olmadı. Sizinki resimde pek öyle görünmüyor, acaba neye dikkat etmem gerekir.

  20. elvan avatarı
    elvan

    bugun mısafırlerıme yapacagım yorumlar cok guzel ıns benımkısde guzel olur.elınıze saglık

  21. yüksel avatarı
    yüksel

    kurabiyenizi denedim gerçekten süper bi tarif denenmesi kesinlikle tavsiye olunur tarifini istemeyen kalmadı çok teşekkürler emeğinize sağlık

  22. PINAR avatarı
    PINAR

    muhteşem tek kelimeyle denedim ama korka korka kıyır kıyır herkes yazıyor kurabiyesine ama hiçde öyle olmuyordu bu resmen ağzında dağılıyor birde bereketli oluyorki çok beğendim çok sevdim yüreğinize sağlık

    1. yeşilkivi avatarı

      Pınar hanım, beğenmediğim tarifi ve gerçek yorumumu içermeyen hiç bir ifadeyi kullanmam burada 😉 deneyip beğenmenize sevindim.

  23. yasemin avatarı
    yasemin

    muheteşem gerçekten denedim ve çok lezzetli bir kurabiye oldu tarif için çok çok teşekkürler…emeğinize sağlık

  24. ebru avatarı
    ebru

    muhteşem, hatta olağan üstü oldu. Aslında nasıl olur diye tereddütle denedim. Eşim, iş arkadaşlarım ve misafirlerim bayıldı. Son derece güvenerek yapılacak bir tarif. (her tarife güvenilmiyor.deneyipte çok başarısız olan tarifler oldu.) TEŞEKKÜRLER eline sağlık yeşil kivi. tabi benimde elime sağlık 🙂 hmmm çok güzel oldu.

  25. Yeşilim avatarı
    Yeşilim

    Benim de buna cok benzer bir tarifim var..ben o hamuru buzlukda pisirmeden veya pisirip tarcın ve pudra şekerine bulamadan buzlukda saklıyorum.çıkarıp fırında ısıtınca pudra şekeri ve tarçına buluyorum.yine aynı lezzet oluyor.bu sefer bu tarifi denedim.ellerinize sağlık seci…l hanım çok güzel di.ceviz ve tarcın uyumu çok güzel.fakat bana biraz fazla tarcın geldi.damak tadı galiba.ağızda dağılması çok güzel…

    1. yeşilkivi avatarı

      Yeşilim tamamen damak tadı. Biraz daha azaltırsın, daha çok sana hitap eder 🙂

  26. ayşe avatarı
    ayşe

    Bu tarifi yıllar önce ev arkadaşımın annesinden tadıp çok beğenmiş o zamanlar bir kaç kez de ben yapmıştım. Şimdi tekrar aynı tarifi sitenizden bulmak güzel denedim sıvı yağ katmadan tüm malzemeleri kullandım herkes çok beğendi. Tavsiyem cevizleri çok fazla inceltmeyin biraz dişe gelenler de olsun o zaman daha lezzetli oluyor. Tarifi ekleyenlere teşekkürler güzel paylaşım:)

  27. pakize avatarı
    pakize

    Öncelikle kurabiye tarifi için teşekkür ederim.Tarifi denedim çok güzel tam istediğim kıvamda ve lezzette oldu.Ağızda dağılan harika bir tat deneyecek olan arkadaşlar terettüt etmeden yapabilir.

    1. yeşilkivi avatarı

      Pakize hnm, deneyip begenmenize sevindim.

  28. Eliz avatarı
    Eliz

    Tarifinizi bugün denedim çok güzel ve ağızda dağılan bi kurabiye oldu. Tarifte yaptığım tek değişiklik içine tarçın koymamak ve kabartma tozunu azaltmak oldu. Bir dahaki sefere şekerini azaltmyı düşünüyorum bence içine koyulan şeker azaltılabilir bana çok şekerli geldi. Tabi damak tadıyla ilgili sanırım güzel tarif için teşekkürler

    1. yeşilkivi avatarı

      Eliz deneyip beğenmenize sevindim. Damak tadı tabi.

  29. Aysu avatarı
    Aysu

    Tarifinizi denedim, nefis oldu. Tam hayalimdeki tarçınlı kurabiye… Hamura kuru üzüm taneleri de ekledim. Kıyır kıyır kurabiyeler çok beğenildi. Bu güzel tarif için size çok teşekkür ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir