yalancı ekmek kadayıfı

Tarif defterinde gördüğümden beri yapmak istediğim bir pastaydı. Bugünlerde tekrar çok revaçta olunca denemeyi ertelememeye karar verdim ve çokta memnun kaldım. Karamel sevenlerin özellikle çok seveceğini düşünüyorum. Tarif için teşekkürler YETUR…

MALZEMELER:

Keki İçin:

  • 3 yumurta

  • 3 kahve fincanı şeker (birer parmak noksan olsun)

  • 3 kahve fincaın un

  • 1 pkt kabartma tozu

Karameli İçin:

  • 2 su bardağı şeker

  • 2 su bardağı sıcak su

Kreması İçin:

  • 1 litre süt

  • 2 yemek kaşığı nişasta

  • 2 yemek kaşığı un

Üzeri İçin:

  • 1 poşet kremşanti (75 gr)

  • 1 çay bardağı süt

YAPILIŞI:

  1. Şeker ve unu mikserle en az 10 dakika iyice beyazlaşana kadar çırpın.

  2. Unu ve kabartma tozu eleyerek ekleyin ve kaşıkla yumurtaları söndürmeden karıştırın.

  3. Hamuru yağlanmış kalıba dökün ve 170 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin. Soğutun.

  4. Karameli hazırlamak için şekeri teflon tencereye dökün ve ateşte iyice eriyip rengi koyulaşana kadar ısıtın. (en küçük ocak gözünde yapılırsa daha iyi sonuç verir)

  5. Rengi iyice koyulaşan şekere yavaş yavaş sıcak suyu dökün ve katılaşacak olan şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Biraz sabır gerektiyor, olmadı diye pes etmeyin.

  6. Şeker eridikten sonra 2-3 dakika daha kaynatın ve soğumuş kekin üzerine şerbeti dökün. Soğumaya bırakın.

  7. Krema malzemelerini tencereye alın ve kaynayıp gözgöz olana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ılıtın, ılıdıktan sonra mikserle 2-3 dakika çırpın.

  8. Soğuyan kekin üzerine ılık kremayı dökün.

  9. Krem şantiyi sütle çırpın ve düzgünce soğumuş kremanın üzerine sürün. (krema soğuk olmassa şanti erir)

  10. Üstünü istediğiniz biçimde süsleyin ve buzdolabında iyice soğutup servis edin.

Notlar:

  1. Kullandığım bardak 200 gr lık olanlardan.

  2. Tepsinin boyutu 27×27 kare borcam

  3. Süslemede önce hindistancevizi serpip servis yapmadan hemen önce tepside biriken karameli tatlının üzerine damlattım. Servisten hemen önce yapın, hemen yayılıyor.

34 Comments

  1. yine çok güzel bi tarif hem malzemleri az hemde görünüşü filanda harika hele o üzerindeki karamel damlaları harika olmuş elinize sağlık 😉

  2. Merhaba,
    sitedeki tariflerin ve fotograflarin albenisi, bir kere gordukten sonra “acaba yeni birseyler eklendimi” sorusuna mutakip sizi bu siteye tekrar getiriyor.
    Tebrikler…

  3. defalarca yaptığım ve yiyen herkesin çok beğendiği bir tarif buuu..tabiki benimde favorim
    ellerine sağlık canım karamel süslemen ayrı bir hava katmış kusursuz pastaya:)

  4. seçilcim ellerine sağlık canım harika olmuş…tarif gerçekten çok güzel ama sihirli parmaklarınla olağan üstü olmuş…her zamanki gibi süpersin…Allah nazarlardan korusun…kocaman öptüm….sevgiler…..YEŞİM….

  5. Ellerine sağlık. benim de sürekli yaptığım ve sevdiğim bir tatlıdır. Ama senin süslemen çok daha güzel olmuş. nasıl yaptığını paylaşırsan sevinirim

  6. kakin üzerine döktüğümüz şerbet yeterince tat veriyor. muhallebinin şekersizliği hiç farkedilmiyor. gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.

  7. slm.harika bir tatlı oldu.bu tarifi bizlerle paylaştığın için saol.yalnız kekim fazla kabarmadı seninki gibi durmadı ama tadı muhteşemdi.1.5 paket kabartma tozuyla yapsam nasıl olur acaba.sevgiler….

  8. Seçilcim siten muhteşem hangi tarifi denediysem muhteşem oldu.En son yalancı ekmek kadayıfını denedim tek kelime ile harika tariflerini paylaştığın için çok teşekkür ederim.

  9. Yalancı ekmek kadayıfı tarifinizi çok istekli denedim fakat sonuç istediğim gibi olmadı,özellikle kremasının tadından hoşlanılmadı.Yalnız ”Ağlayan pasta” gerçekten çok güzel oldu istediğim sonucu onda elde ettim.Elinize ve emeğinize sağlık…

  10. Merhaba Seçil Hanım, öncelikle sitenizi çok beğeniyorum, gün arasında hergün ziyaretçinizim ve bu tatlıyı denedim, çok güzel bir tatlı, kekim çok güzel kabardı, ama kesinlikle kremaya çok azda olsa şeker katılması gerekiyor. Başarılarınızın devamını diliyorum

  11. Seçil Hanım bu tatlı süper oldu.yalnız kremasına 2 yemek kaşığı şeker ekledim.iftar yemeğinden sonra hem hafif hem de soğuk olması misafirlerin çok hoşuna gitti.teşekkürler…

  12. Seçil Hanım,
    Öncelikle çok güzel bir siteniz olduğunu belirtmeliyim. Sizi tebrik ediyorum. Tarifleriniz ve resimleriniz insanda yemek yapma isteği uyandırıyor. Sitenizden alıp denediğim ilk tarif bu oldu. Tadı gerçekten çok iyiydi ancak sizin yaptığınız gibi krema kısmı buzdolabında 8-9 saat bekletmeme rağmen donmadı, tabağa servis ettiğim anda kekinin üstünden akıp gitti. Ertesi gün kalan kısmı daha başarılıydı. Tatlıyı bir kez daha yaparsam nişastayı mı arttırmalıyım yoksa 1 gün önceden mi hazırlamalıyım?

    Teşekkürler.

    1. Beste hanım, teşekkür ediyorum.

      Kremayı koyulaşana kadar pişirmenizi, un ve nişasta miktarını tepeleme kullanmanızı öneriyorum. Böylece krema koyu olacaktır. ayrıca kek ve pastaları 1 gün önce hazırlamak her zaman mükemmel sonuç verir.

  13. merhaba.dün akşam iftarda misafirlerim vardı.günlerdir yalancı ekmek kadayıfını yapıcam diyip duruyorum.birgece önceden yaptım.açıkcası pek iyi sonuç alamadığımı düşündüm.kremada şekerin olmaması beni tedirgin etmişti.kekin de piştikten sonra görüntüsünü hiç beğenmedim.servis yaparkende tatlım güzel olmadı kusura bakmayın dedim.ama çok yanılmışım.herkes çok beğendi.tadı çok güzel olmuş.şerbetli tatlı olmasına rağmen kremenın şekersiz olması tatlıyı çok hafif kılmış.mutlaka denelilmeli.şiddetle tavsiye ediyorum.çok teşekkürler.

  14. tatlı muhtesem görünüyor ama korkuyorum aynısı olmazsa diye ama deneme deger ellerinize saglık olsun

  15. çok süper oldu kremada şeker olmadığı halde çok tatlı bile geldi bana bir dahakine büyük borcama yapmayı düşünüyorum birde size seçil hanım ben yetur hanımı sormak istiyorum haber alıyormusunuz sitesine davetlimisiniz yoksa tamemen bıraktımı siteyi bu tarifi ondan aldığınız için soruyorum size sizin gibi çok takip ettiğim biriydi sevgiler

  16. Dun yaptim. Tadi disarda yapilanlara cok benziyor. Ama sunlar cok onemli birincisi;kek
    Kismini pisirdiginiz tepsi(ben iki kere yapmak zorunda kaldim. Birincisi orta boy dikdortgen borcamdi. Buyuk geldi ve incecik oldu dagildi. Basta da cooon kabardi sondu sonra. Ikinci yaptigim dikdortgen en kucuk boy borcamda ve altina yagli kagit serdim cok guzel yagladm yine. Yapisti cunku onceki. 2.kesinlikle serbet miktarini azaltin ben serbeti de iki hatta 3kere yaptim yilmadim.1-1,5 su bardagi kafii. Yapinca anlarsiniz beni. Karamelize ederken de sekeri koydugunuzda hemen karistirmayin birakin seker suyunu bi salsin cunku ben ilkindr sekeri koyar koymaz surekli karistirinca topaklandi. Karistiracak kadar suyunu bi salsin birakin. Sonra sabredin. Karamelize ederken sabretmeniz lazim. Sonraa kremasi kesinlikle fazla geliyor. Yari olcek yapin. Ve icine 1yemek kasigi seker koyun. Krem santiyi de cok surmenize gerek yok. Ben inat ettim. Yaptim.guzel oldu. Yurtdisinda bu tatliyi ancak evde yiyebiliriz de ondan:)puf noktalarina dikkkat ederseniz olur ins. Ama tepsiii cook onemli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.