KAKAOLU ISLAK KURABİYE

Bloglarda dolaşırken nino‘nun kakaolu ıslak kurabiyelerinin çok revaçta olduğunu gördüm. Görüntüsünü de beğenince yapmak şart oldu. Ev halkından olumlu tepkiler alınca sıkça yapılan tariflere bir yenisi eklendi. Teşekkürler sevgili Nino

MALZEMELER:

  • 25 gram kakao (3 yemek kaşığı)
  • 125 gram margarin ya da tereyağı
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Şerbeti İçin:

  • 3 çay bardağı şeker
  • 3 çay bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

YAPILIŞI:

  1. Önce şerbeti hazırlayın, suyu ve şekeri kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın ve limon suyu sıkarak ateşten alın, soğutun. Soğuyan şerbeti buzdolabına alın ve 1 saat dolapta bekletin.
  2. Hamur malzemelerini un hariç karıştırma kabına alın ve karıştırın. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. (2,5 sb+1 yk un yeterli)
  3. Hamurdan istediğiniz büyüklükte hamur parçası alarak elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizin.
  4. 200 dereceli önceden ısınmış fırında kurbiyelerin üzeri çatlamaya başlayana kadar (çok çabuk çatlıyorlar, dikkat edin) pişirin ve fırından alın.
  5. Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine batırıp çıkartın, servis tabağına dizin. İstediğiniz gibi süsleyin. (şerbetten çıkartınca fazla beklerse üstüne kullanılacak süsü tutmuyor, 6-7 tanede bir süs serperseniz iyi olur)
  6. Bir gece buzdolabında dinlendirip servis edin.

NOT: Yesilkivi’yi linklerine ekleyen arkadaşlardan bir ricam olacak, adresi güncellerseniz takip listelerinizde yeni yazılar görünecektir.

Yorumlar

“KAKAOLU ISLAK KURABİYE” için 107 yanıt

  1. deniz avatarı
    deniz

    merhabalar seçil hanım.siteniz ve tarifleriniz bir harika…yalnız ben daha yemek işini bilmediğimden dolayı:( un işlerini pek kestiremiyorum.sizce buna ne kadar un koydunuz? teşekkürler şimdiden..

  2. secil avatarı

    deniz hanım, teşekkür ediyorum.

    unun miktarını anlamak için bir yöntem tavsiye edebilirim. önce un haricindeki malzemeleri güzelce çırpın. bir bardak unu karışıma boşaltın ve karıştırın. sonrasında kaşıkla unu ekleyin ve her eklemede mutlaka hamuru karıştırın. ellerinizede un bulaştırın ve hamuru bu unla sıyırın. elinize yapışamayan kıvamı bulunca un eklemeyi kesin. bir de kakaolu hamurları daima daha az un kullanarak hazırlayın. bu yöntemle kurabiyede ideal un miktarını bulursunuz. siz undan korkmayın o sizden korksun…@ deniz:

  3. ozguluntarifleri avatarı

    NEFİS GORUNUYOR SEVGİLİ NİNONUN . SENİN ELLERİNE SAGLİK
    SEVGİLER.

  4. zehra avatarı

    Secilcigim…bu tarifi ne zamadir denemk istiyordum…öyle güzel görünüyorlar ki hemen yapilacaklar arasinda,ellerine saglik,sevgiler

    zehra

  5. sefa avatarı

    Ben bir kurabiye delisiyim hersekilde cok severim bunud a deniycem tesekkur ederim paylastiginiz icin .

  6. ozge avatarı
    ozge

    tarifleriniz hiç şamıyor hepsi birbirinden güzl oluyor. hiç tereddütsüz tariflerinizi deniyorum. teşekkürler.

  7. sevda avatarı
    sevda

    Merhaba
    bu kurabiyede yağı ertiyormusunuz

  8. seçil avatarı

    oda sıcaklığında yumuşamış margarin kullanılıyor.

  9. zeynep avatarı
    zeynep

    bu site cok guzel allah razi olsun tarifleriniz cok guzel ve cok guzel gorunuyor demedim insallah deneyecem aeo

  10. PRENSES avatarı
    PRENSES

    FENA DEĞİL SÜPERDE DEĞİL BİRAZ İYİ

  11. özlem avatarı
    özlem

    bu kurabiyeyi daha önce de duymuştum sitede de görünce denedim ama ben ve eşim beğenmedik. kakao ve şerbet uyumlu bir ikili olmamış.

  12. özlem avatarı
    özlem

    seçil hanım ben kurabiyeyi yaparken şerbetin içinde uzun süre beklettim kalan şerbeti de üzerine döktüm acaba onun için mi istediğim gibi olmadı tekrar yapmaya korkuyorum ben yeni evliyim o sebeple sürekli yeni tarifler arıyorum sitenizi de dün keşfettim çok beğendim.

    1. seçil avatarı

      özlem hanım, şerbete batırıp çıkartmanız lazım, bekledikçe kıvamı kötü oluyor. mutlaka bir gece bekletin. kalan şerbeti üzerine dökmekte iyi sonuç vermeyecektir. korkmayın tariflerden , onlar sizden korksun.

  13. sevda avatarı
    sevda

    Harika bir kurabiye oldu.

  14. sargın avatarı
    sargın

    kurabiye tarifinizi denedim ve cok begendm teşekkürler

  15. ece avatarı
    ece

    az önce yaptım…çok hassas bir kurabiye…bir kere hamuru yaparken dikkatli olup; hamurun kıvamını tutturmak önemli…pişme esnasında başından ayrılmamak lazım ki;ben bunu yaparak başarıyla pişirdim…pişer pişmez fırından çıkarıp şerbete batırıp çıkardım…sadece bitanesinin tadına baktım..tadı browniyi andırdı…soğusun o zaman iyice tadıp fikrimi söylerim…

    teşekürler seçil hanım…görüntüsü sizin kurabiyeler gibi görünüyor inşallah tadıda sizin kurabiyeleriniz gibi güzel olur…yalnız bir sorun var..ben bir geceyi bekleyemeyeceğim..soğusun hemen yiyecem:)

  16. svmtinas avatarı
    svmtinas

    Bende misafir yeğenime 3 saat önce yaptım…dolapta beklememiş haliyle bile enfesti…farklı lezzet….mutlaka denenmeli diyorum…

  17. busra avatarı
    busra

    kurabiyeyi denedim, cok guzel oldu.

  18. nurselin avatarı
    nurselin

    hani bee bişe olmadı hepsi yayıldı ıyyy iğrenç

  19. pınar avatarı
    pınar

    bence iğrenç olan sizin yorumunuz nurselin!!!!

  20. ASENA avatarı
    ASENA

    YA ÇOOOOOOOOOOKKK TEŞEKKÜRLER SEÇİL HANIM.BU NE KADAR GÜZEL BİR TATLI.HEM NEFİS HEM PRATİK…GÖRÜR GÖRMEZ HEMEN YAPTIM(CANIM ÇOK İSTEDİ DE :))YA SÜPER OLDU HERKES BAYILDI(TABİİİ SİZİN SAYENİZDE SEÇİL HANIM) ÖBÜR TATLILARINIZI DA MUTLAKA DENEYECEĞİM…İŞ,HAYATINIZDA BAŞARILAR…..SEÇİL HANIM..

  21. ayşegül avatarı
    ayşegül

    bugün yaptım, şuan dolapta iştahla iftarı bekliyorummm, çok güzel görünüyolar, sizi haberdar edeceğim 🙂

  22. ayşegül avatarı
    ayşegül

    kurabiye çok güzel olmuşşş, iftarda yenilebilen hafif tatlı ve kurabiye arasında enfes bir tat, şiddetle tavsiye ediyorum..

    1. seçil avatarı

      afiyet olsun beğenmenize sevindim 🙂

  23. herdem avatarı
    herdem

    cok güzel yapım ellerime sallıık

  24. ayşenur avatarı
    ayşenur

    gerçekten harika oluyo komşularım bayıldı herkes tarifini almak istedi hakikaten çok güzel emeğinize, ellerinize sağlık.

  25. Hafize avatarı
    Hafize

    Bu kurabiyelerde favorilerimizden birisi oldu.Kacinci yapimisim bilmem.Bugun tekrar yaptim ve bu sefer yarisini kakaolu yarisini sade biraktim.Bu sekildede lezzetli oldular.Tekrar ellerinize saglik..

  26. Misha avatarı
    Misha

    Harika oldu.. Teşekkürler

  27. OYA avatarı
    OYA

    selam kakaolu kurabiyenin piştiğini nasıl anlıyacağız malum pembeleşmesini de göremiyeceğiz.
    selamlarrr

    1. seçil avatarı

      Oya hnm, ben ilk 10 dakikadan sonra hafif bastırark yokluyorum. biraz sertleştiyse tamamdır diyorum.

  28. emel avatarı
    emel

    çok güzel görünüyorlar ellerinize saglık bende yapıcam bu aksam ama davul fırındada aynı lezzet aynı kıvam oluyormu ? yumusak olması lazım degılmı acaba sert olurmu davul fırında sımdıden tesekkurler

  29. ofle avatarı
    ofle

    ilk defa yaptım cok beenildi elinize saqlık.. her qören o kurabiyeden bi daha yapsana dioo :D:D cok tşk ederimm

    1. yeşilkivi avatarı

      beğenilmesine sevindim, afiyetler olsun.

  30. şeyma avatarı
    şeyma

    tarifinizi yeni gördüm yarın mutlaka deniycem biraz tereddütüm var ama yorumlar olumlu olduğu için deniycem umarım güzel olur.

  31. ebru avatarı
    ebru

    merhabalar. bu kurabıyeyı uzun zaman once denedım ama yorumu ancak yazabılıyorum.tam anlamıyla mukemmel oluyor.her yiyen bayıla bayıla tarif alıyor. şiddetle tavsiye ederim.bu denememden sonra sıtedekı dıger tarıflerı de denemeye basladım tarcınlı-cevızlı kurabıye de super oldu.
    sıkı takıpcınız ve gonullu reklamcınız oldum.cok tebrik ederim…

  32. HİLAL GÜLER avatarı
    HİLAL GÜLER

    az önce yaptım.cok kolay bir kurabiye aynı zamanda cok lezzetli cok begendik.ici aynı browni keki gibi.daha 17 yasımda olmama ragmen bana cok kolay geldi yapamadıklından dolayı igrenc -hic biseye benzemedi diyenler asırı derece beceriksiz demekki:):):):).):)

  33. saynur avatarı
    saynur

    Merhaba bir arkadaşımda arap kurabiye isimli bir tatlı yemiştim şekil ve şerbetli oluşu sanırım aynı ben sizin tarifinizi yaptım. Evdeki küçük gurmeler [kızlarım 5ve 8 yaş] ve ben tarifinizi çok beğendik teşekkür ederiz.

  34. gülgün avatarı
    gülgün

    merhaba kurabiyeyi az önce yaptim dolaba koydum cok güzel oldu hemde cok kisa sürede ama dikkat edin cabuk pisiyo hemen sogusada yesem:)))

  35. ilknur avatarı
    ilknur

    kurabiye tarifinizi denedim çok güzel oldu defalarca yaptım her yiyen tarifini istedi gerçekten harikA ELLERİNİZE SAĞLIK

  36. ıslak kek avatarı

    tarifi aynen uyğuladım ve harika oldu teşekkür ediyorum anlatımınız için çok güzel

  37. gülşen avatarı
    gülşen

    seçil hanım ben bu kurabiyelerden yaptım,unu yaklaşık 2 su bardağını biraz geçik ekledim,aynen pişirdim ama kurabiyelerimi şerbetten çıkardım biriki saat sonra servis tabağpına alayım dedim hepsi dağıldı ve tadıda çok şekerliydi,sebep ne olabilir,ununu yumuşak ama ele yapışmayan bir zamanda eklemeyi bıraktım.
    çok istiyorum aynı böyle yapmayı un ölçüsü olsa okadar sevinicemki:(

    1. yeşilkivi avatarı

      gülşen hnm, unu bardakla ölçüp vermeye çalışırım, piştikten sonra neden dağıldığını çözemedim, şekerli gelmesi normal, bir gece dinlenme sebebi tadının oturması. ertesi gün çok şekerli tat baskın olmuyor. inşallah sizi en kısa zamanda sevindirebilirim 🙂

    2. yeşilkivi avatarı

      Gülşen hanım, unu 2,5 su bardağı+1 yemek kaşığı kullanmak tam oluyor. Birde kakaolu hamurlar yoğurdukça kendini bıraktığı dinlenincede birden sertleştiği için çabuk hareketlerle kurabiyeyi oluşturmak küçük bir püf noktası. İnşallah işinize yarar.

      Birde Oya hanım, bu kurabiyeyle ilgili piştiğinin nasıl anlaşılabileceğini sormuş, tepsideki tüm kurabiyeler çatlayınca fırından almak lazım.

  38. fer avatarı
    fer

    bu tatlıyı daha önce yemiştim çok beğenmiştim fakat tarifini bilmiyordum görünce çok sevindim hemen deniycem teşekkürler seçil hnm 🙂

  39. ebru erman avatarı
    ebru erman

    mükemmel bir tarif…günüm var yarın şimdi yaptım tereddüt edenler etmeyin….seçil hanım teşekkürler….

  40. çagla avatarı
    çagla

    gerçekten çok güzel oldu ama bencede 1 gece dinlendirilince dahada güzel oluyor tarif için teşekkürle

  41. gülşen avatarı
    gülşen

    Seçil hanım un miktarını ölçüp geri döndüğünüz için çok çok teşekkürler bugün deneyeceğim:)

  42. sevilay avatarı
    sevilay

    Seçilcim görüntüsüyle olsun kıvamıyla olsun senin yaptığınla birebiri yaptım.. Hiçbir sorun yaşamadım..Ancak inanılmaz şekerli oldu.. bekletmeme rağmen şeker oranı düşmedi…bide arkadaşıma hediye olarak yapmıştım:(..ama muhteşemler yine de ..ben şerbetin içindeki şeker oranını düşürüp tekrar denemek istiyorum.2 çay bardağı şeker mesela..yada az kaynatabilirim..2-3 dk.gibi..sevgiler..sevilay..

    1. yeşilkivi avatarı

      Sevilay şeker azaltılabilir tabi. kurabiyeler etkilenmez bundan, suyuda yarım bardak azaltabilirsiniz.

  43. oya avatarı
    oya

    seçil hanım tüm ayrıntılara dikkat ederek kurabiyeyi yaptım ve ertesi gün ikram ettim çoooook beğendik.tşk ederim.
    selamlar……………………………………………………..

    1. yeşilkivi avatarı

      Oya hanım, beğenmenize sevindim, afiyetler olsun.

  44. gülşen avatarı
    gülşen

    Seçil Hanım yorumumu dikkate alıp benim için un ölçüsünü verdiğiniz için çok teşekkür ederim, eğer blogumu açarsam bu memnunniyetimi özellikle bu kurabiyelerde dile getireceğim:)
    hemen ertesi günü denedim ve harika oldular,ben daha az koymuşum öncejkinde ununu,bu verdiğiniz ölçü tam tutuyor,ben Sevilay Hanımın yorumunuda dikkate alarak şerbetteki şeker miktarını 2 çay bardağı olarak ayarladım ve sonuç harika,çok şekerli olmadı tadı tam idealdi,hatta şerbet baya bol miktarda oluyor aynı oranda suyunuda azaltabiliriz.
    bu kurabiyeler buzdolabında saklayınca setleşiyorlar bir gece dinlenme işi bozdolabında olmayacak sanırım o yüzden,oda ısısında beklettim.
    kurabiye hamuruna damla çikolata eklesek tadına tat katar sanırım ama hamurun yapısını bozarmı bilmiyorum.
    Tahinli kekten sonra bu kurabiyelerde favorim oldu:)
    sevgiler…

    1. yeşilkivi avatarı

      Gülşen hanım, bu sefer güzel olmasına sevindim, buzdolabında da bekleyebilir, ben öyle yapıyorum şahsen. damla çikolatayı denemek lazım, en azından birkaç tanesine. 0 zaman hem tüm kurabiye kaybedilmeden beraberce görürüz hamur bozulurmu yada süper olurmu 😉

  45. sevilay avatarı
    sevilay

    Seçilcim ben hamuruna en son aşamada 1 yemek kaşığı kadar damla çikolata eklemiştim ve kıvamında hiç bi değişiklik olmadı..Aynı senin kurabiyelerin görüntüsünde oldu..Gülşen Hanımın da sorusuna cevap olsun diye yazdım..şerbetini de 2,5 çay bardağı suya -2 çay bardağ şeker olarak hazırlarsak daha iyi olabilir şeklinde ortak bi karara varmışsınız -hani tatlı bulanlar için..Hatta ben acaba damla çikolatalardan mı şeker oranı yükseldi diye de düşünmüştüm..sevgiler..sevilay

  46. belma avatarı
    belma

    merhaba seçil hanım.kakolu ıslak kurabiyenizi denedim güzel oldu.şerbetindeki şeker miktarı fazla geldi .ben şeker miktarını 2çay bardagı şeker ,2.5 çaybardagı su koydum buna ragmen şekeri fazlaydı.birdahasına daha azaltıcagım miktarı .teşekkür ederim.iyi bayramlar

  47. tuğçe avatarı
    tuğçe

    çoooooook güzel ama limon suyu ne iş

  48. gökçen avatarı
    gökçen

    bende yaptım coook nefis biey oldu:)tüm tepsiyı ben bititirdim.ellrınıze sağlık

  49. İlkin avatarı
    İlkin

    Yorum yazarak bir teşekkür edeyim dedim çok sık değil çok nadir yorum yazıyorum ama bu sefer yazmam gerektiğini düşündüm dün akşam oğlumun kreşinde yerli malı haftası var kreşe yaptım çokta güzel oldu ellerinize sağlık bu zamana kadar kaç tarifinizi denedimse hep olumlu sonuçlar aldım. İyki varsınız 🙂
    Aklımdayken şerbet arttı 2,5 bardak şeker 3 bardak su yapmıştım benim için tadı gayet güzeldi eşim biraz tatlı buldu tatlıyı çok sevmeyenler için. Yapmak isteyen arkadaşlar artmasın diye düşünürlerse su ve şeker ölçüsünü azaltabilirler .
    Nino hn’ma da tşkler.

  50. sevda avatarı
    sevda

    slm seçil hanım tarifinizi deniyorum şuan fırında eminim çok güzel olacak yalnız fırında minimum ne kadar kalacağınıda yazarsanız daha teredütsüz olur ben dakıka tutmadım ama çatlamasını bekliyecem tattıktan sonra tekrar yazarım

  51. AYIBOĞAN SELMAN avatarı
    AYIBOĞAN SELMAN

    merhaba ben ayıboğan selman ben çok beğendim şahsen 20 tepsi olsa yine yerim b her türlü pasta börek ne varsa yerim

  52. elif avatarı
    elif

    kurabiye çok güzel oldu fakat şekeri bize fazla gibi geldi isteğe göre azaltılabilir

  53. tunay avatarı

    bende yaptım çok güzel oluyor ve herkesin anneler gününü kutlarım

  54. demet avatarı

    tarifi defalarca yaptım,yiyen herkes çok ama çok beğendi yalnız ben şerbet ölçüsünü 2 ye 2 yapıyorum çok daha iyi oluyor .tarif için ellerinize sağlık, devamını bekliyoruz :))

  55. papili avatarı
    papili

    tek kelimeyle süper oldu.daha yemedim ama ölçü tam geldi nefisss görünüyor.teşekkürler.

  56. selen avatarı
    selen

    fikir çok güzel…denedim öncelikle bu şerbetten 2 tepsi kurabiye çıkar.kurabiyeler piştikten sonra şerbetle buluşunca çatladı neden acaba

    1. yeşilkivi avatarı

      Selen aslında fırındayken çatlamaları lazımdı.

  57. melek avatarı
    melek

    bugün yaptım kızımın doğumgünü için muhteşem oldu kızım bayıldı teşekür ederim yeni tariflerinizi bekliorum:)

  58. pınar avatarı

    merhaba!! ıslak kurabiyeyi çokkk beğendim ilk kez denememe rağmen çok güzel oldu bu müthiş tarifleriniz için çok teşekkür ederim :))

  59. Hülya avatarı
    Hülya

    Merhaba,
    Bu tarifi arkadaşımın önerisi üzerine denedim ve gerçekten çok beğendim.
    Eşim bu kurabiyeleri yer yemez;
    “kesinlikle misafirlerin için yapman gereken bir lezzet, bunu listene eklemelisin,
    çok beğendim” dedi. Çok mutlu oldum.
    Tarif için çok teşekkür ederim.

  60. ESRAU. avatarı
    ESRAU.

    ELLERİNİZE SAĞLIK 🙂 BENİM Bİ SORUM OLACAKTI HER TARİFDE YAŞADIĞIM Bİ PROBLEM 1 ÇAY BARDAĞI NE KADAR OLUYOR BİZİM EVDE 3 BOY ÇAY BARDAĞI VAR :S BU ÖLÇÜYÜ SU BARDAĞINA ORANLARSAK NASILOLUR ACABA

  61. nilberk avatarı
    nilberk

    çok güzel bir tarif ama benim kurabiyemin içindeki şeker tam erimedi gibi geldi bana pudra sekeri mi koysam ki ?

  62. elif avatarı
    elif

    çok güzell harikaa.

  63. duygu avatarı
    duygu

    ben atama bekleyen fen bilg. öğretmeniyim,,, atanamama sıkıntılarıyla geçen şu günlerimde beni en çok rahatlatan şey yemek yapmak. bu tarifi denedim ve mükemmel oldu. şerbeti de yorumda bir arkadaşımzn dediği gibi 2 çay bardğı şekere 3 çay bardağı su koydum çok güzl oldu 🙂

  64. yasemın avatarı
    yasemın

    off ya yanlış okumuşum 3 çaybardağı şeker 3 çay bardağı su yerine su bardağıyla yaptım:):):):)

  65. melis avatarı
    melis

    herşey çooook güzel görünütor bizle paylaştıgınız için thanh you(yani teşekkürler):)) @

  66. SElma avatarı
    SElma

    Gerçekten çok güzel değildi..Çünkü acı oldu benimki..Nedenseeeeee…Şaka Şakaaaaaa …Mükemmel oldu Çok Thank You…..

  67. gizem avatarı
    gizem

    ben ilk defa denicem inşallah güzelolur

  68. nurşen avatarı
    nurşen

    hemen hemen bütün tariflerinizi denedim sonuç mükemmel:)teşekkürler yeşil kivi

  69. begüm avatarı
    begüm

    gercekten cok güzel bi tarif. ilk defa denedim ve cok güzel oldu sadece kakaosunun yoğunlupunu azaltmak için bişey yapabilir miyiz?

    1. yeşilkivi avatarı

      Begüm, daha az kakao kullanılabilir. unu çok az artırarak deneyebilirsiniz.

  70. büşra avatarı

    az önce yaptım çok güzel oldu üstelik yorucu değil oldukça pratik teşekkürler 🙂

  71. GÖZDE avatarı
    GÖZDE

    Bugun yaptm çok super oldu:-)tesekurler

  72. ruken avatarı
    ruken

    tariflerinizin kaç kişilik olduğunu yazarmısınız lütfen

  73. melike turbun avatarı
    melike turbun

    denedim harika olduteşekürler

  74. elif avatarı

    Gerçekten çok güzel bi tarif bende yeni denedim herkes bayildi

  75. ayben avatarı
    ayben

    yaa lütfen acil yardım lAZIM ya un ne kadar katılacaktı

    1. yeşilkivi avatarı

      Ayben, 2,5 su bardağı+1 yemek kaşığı olacak.

  76. ayşegül avatarı
    ayşegül

    ellerinize sağlık şimdi yaptım çokkkkkkkkkkkk güzel oldu çok teşekkürler ama sizin linke tıklıyorum ama bi türlü olmuyo hata veriyo sizi beğenip sayfamda paylaşmak istiyorum

  77. özlemşen avatarı
    özlemşen

    denicem bu tarifii çok beyenirsem yorum yapıcam görünüşü süper gözüküyo inşalah tadıda süperdir benim kızlarım çok sever böyle tatları ve bunu denicem kızlarıma süpriz yapıcam

  78. efsa avatarı

    yarın kurban bayramı bende kurban bayramı için bu tarifi yapmak istiyorummm ve şnlr sorcaktımm kurabiyeleri şerbetin içine mi tacaz bidee un kaç bardak koyucaz piştiğni nasıl anlıcaz onlarıı cevaplarsanız çokkkk sevinirimmm lütfn hemen cevaplaytın

    1. yeşilkivi avatarı

      efsa şerbete atılacaklar, un miktarını yorumlarda bulabilirsin, pişince çatlıyorlar, kolay anlaşılır yani. kolay gelsin.

  79. efsa avatarı

    yaptımm çok güzell olduu çok teşekkür ederimm misafrilerim çok beendii bide sizin elmalı kurabiyr trifiniz çok güzel iyi bayramlarrrr

  80. Güven avatarı
    Güven

    Geçen gün okuldan arkadaşları ağırladım..
    30 adet çıktı. Tarife birebir uydum inanılmaz bir lezzet çıktı ortaya..
    Çok da beğenildi.. H.sonu tekrar yapacam..
    İlk deneyimim oldu ve beni mahçup etmedi..
    Bir çok şeyi denerim artık ben
    Seçil Hanım çok teşekkürler

  81. Eda avatarı
    Eda

    Merhaba seçil hanım, kakaolu ıslak kurabiye tarifinizi geçtiğimiz ramazanda denedim gerçekten harika browni tadında, o günden itibaren yeğenlerim peşimde her fırsatta bize o güzel kurabiyeden yaparmısın hala diyorlar:)) Başarılarınızın artarak devamını diler, lezzetli tarifleriniz ve şık sunumlarınız için teşekkür ederim..

    1. yeşilkivi avatarı

      Eda hanım, beğenmenize sevindim, elinize saglık.

  82. banu avatarı
    banu

    merhabalar;
    geçenlerde misafirlerim geldi onlara yaptım bu kurabiyeyi herkesler bayıldı tarifini isteyen isteyene süper bir lezzet MUTLAKA AMA MUTLAKA YAPIN

  83. eda avatarı
    eda

    ben yaptım ama kurabiyeler tatsız oldu :(( cokta begenmiştim görüntüyü.. tarife göre yapmıştım oysaa :((

  84. melike avatarı
    melike

    yaptımm..harika oldu çok teşekkür ederimmm:)

  85. eknur avatarı
    eknur

    Merhaba ben kakaolu islak keki yaptim ama ben sutlu yaptim tadi cok güzel oldu.fakat cok yumusak civik oldu bunun sebebi ne? Kivami sertmi olacak sertmi olacak?tesekkurler.

  86. guz gulu avatarı
    guz gulu

    merhebalar.ben iran dan sizin tarifleri okuyorum.bir kac kurabiye bile yapdim cok guzel oldu.bu kurabiye yi de yapdim.ama serbete atdiktan sonra dagiliyor.olculere dikat ettim.eksik yok ama dagiliyor.nedeni ni bilmek istedim.secil hanim tarifiniz icin tesekurler.

  87. huriye avatarı
    huriye

    bende denedim çok güzel oldu Allah razı olsun tarifinizden.yalnız 1gün boyunca buzdolabında bekletiyoruz üzerini soğuyunca streç fille kapatsak olurmu?

  88. bigen avatarı
    bigen

    Ilk yapisimda o kadar cok begenildi ki yaptigim gun icerisinde tabak bombos kaldi.
    Tam ikinci partiyi yapacaktim ki evde tozseker olmadiginin farkina vardim
    Ama ben inat edip tos seker yerine pudra seker koydum ve sonuc mukemmel oldu..
    Gerek toz sekerli gerekse pudra sekerli heeer sekilde super bir tarif,tesekkurler 🙂

    1. yeşilkivi avatarı

      Bigen, begenmenize sevindim. Elinize saglık.

  89. nar çiçeği avatarı
    nar çiçeği

    Harika bir tarif.herkez çok beğendi.yine yapcam, yine yapcam:-) ısrarla tavsiye ediyorum.

  90. hatice avatarı
    hatice

    iyi akşamlar arkadaşlar margarin eritilerek mi oda sıcaklığındamı olması gerekiyo

  91. Mercan avatarı
    Mercan

    Merhabalar,

    Pişirdikten sonra buzluğa atabilir miyiz acaba birkaç gün sonra ikram etmek için ?

  92. merve avatarı
    merve

    Bu tariten ortalama kaç adet çıkıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir