Genel Kategorilenmemiş makarnalı tarifler sütlü tatlılar tart-kiş-turta-peykek yoğurtlu antep yemekleri

SADRAZAM LOKUMU

Uzun zaman önce yapıp yayınlamayı düşündüğüm bir tarif bu. Çok hafif ve lezzetli oluyor, birkaç defa yapınca el alışkanlığıda oluşuyor ve pratikleşiyor haliyle.

MALZEMELER:

  • 4 tane yumurta
  • 4 fincan şeker (birer parmak noksan kullanın)
  • 2-3 yemek kaşığı süt
  • 5 fincan un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi

Kreması İçin:

  • 4 yemek kaşığı un
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 2,5 su bardağı süt (500 gr)
  • 25 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya

Dışı İçin:

  • 2 su bardağı süt (ılık olsun)
  • 2 su bardağı hindistancevizi
  • Muz ya da iri çekilmiş fındık

YAPILIŞI:

  1. Yumurta ve şekeri en az 10 dakika mikserde çırpın. Sütü ekleyip bir kez daha çırpın.
  2. Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesi ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın ve yağladığınız mini fırın tepsisine hamuru boşaltın, üzerini düzeltip 150 dereceli önceden ısınmış fırında kurutmadan pişirin.
  3. Bu arada kremayı hazırlayın. Sütü, unu ve şekeri tencereye alıp karıştırarak kaynatın. Krema kıvamına gelince ocaktan alın, soğuyunca vanilya ve tereyağını ekleyerek mikserle 5 dakika çırpın.
  4. Kek pişince biraz ılımasını bekleyin, istediğiniz büyüklükte dikdörtgen parçalar kesin. Bu parçaları tekrar enlemesine ikiye kesin, yani bir dikdörtgen parçadan iki tane kek elde edin.
  5. Kestiğiniz parçanın kızarmış tarafını içe dışa alarak kremadan sürün, ister fındık ister muz (uzun ince kesin) yayın ve rulo şeklinde sarın. (iki ucu birleşse yeter)
  6. Hazırladığınız mini pastayı ılık süte batırın ve çıkarın, geniş bir tabağa hindistancevizini serpin, süte batırdığınız pastayı hindistancevizine bulayın ve bir kaba tüm pastaları yanyana dizin.
  7. En az 5-6 saat buzdolabında dinlendirin ve üzerine isterseniz meyveli yada çikolata sos döküp servis edin.

Notlar:

  1. Büyük fırın tepsisi kullanacaksanız 1,5 ölçü pişirin.
  2. Kremayı önceden hazırlarsanız bekleme süreniz azalır.
  3. Bekleme sırasında hazırladığınız pastaları mümkün olduğunca yanyana koyunki iyice yapışsınlar.
  4. En kısa zamanda resimli yapılış aşamalarını eklerim.

124 Yorum

  1. BİR DEFASINDA DENEMİŞTİM AYNI TARİFİ O GÜN BUGÜNDÜR BİRDAHA CESARET EDİPTE TEKRAR YAPAMADIM TADI ENFES ÇOK HAFİF BİR TATLI İÇERİSİNDEKİ KREMAYLA HARİKA OLUYOR AMA GERÇEKTEN ÇOK UĞRAŞTIRIYOR YORUYOR İNSANI RESMİNİ GÖRÜNCE NE ADAR YORULDUĞUM GELDİ YENİDEN AKLIMA ELLERİNE SAĞLIK

  2. bende çok sık yapardım evlenmeden önce…babacım çok sever ve isterdi..çok hafif olduğu için heralde…birde yumuşacık oluyor ben çok severim yumuşacık şeyler.i…ellerinize sağlık çok güzel görünüyor….iyi yıllar…..

  3. nefis görünüyor. yapılış aşamasını kafamda çok canlandıramadım yalnız. resimli yapılışını eklerseniz hemen denemek istiyorum. ellerinize sağlık

  4. Hobidünyam woman forum yemek etkinliği #3 kurabiye ye

    http://hobidunyam.womanforum.net

    edaca30 ve papatya68 in birlikte hazırladığı;
    hobidünyam womanforum için hazırladığımız yemek etkinliğimizin “3.”sü olan” kurabiye ye” etkinliğine sizleri de bekliyoruz.
    10 ocak 2009 dan 30 ocak 2009 a kadar sürecek olan etkinliğimizde sizleri ev sahibesi olarak ben (papatya68) ağırlamak istiyorum sizler kurabiyeleri yapın gelin birlikte paylaşalım.
    yapmanız gereken şey o güzel ellerinizle yaptığınız muhteşem kurabiyelerinizi bloğunuzda yayınlayıp benim bloğuma yorum bırakarak hazır olduğunu bildirmeniz sonra ben bloğunuza gelip kopyalayıp kendi bloğuma ve hobidünyam womanforuma ekleyip yayınlayacağım artık hepimizin zengin bir kurabiye arşivimiz olacak ne güzel bir paylaşım değilmi?haydi herkes kurabiyelerini yapıp gelsin çaylar da benden lezzet paylaşımı için bekliyoruuuuuuuuz.
    Eda & Aynur

    Not: blog sahibi olmayanlarda katılabilirler (sahrayolu@gmail.com) adresime yaptığınız leziz kurabiyelerinizi resmiyle birlikte isminizi de yazıp yollayın bizde yayınlayalım lezzetli paylaşımlarda buluşalım bekliyoruuuuuuuz:)

  5. selam ben bu pastayı daha önce yapmıştım ama adını bilmiyordum ama çok mükemmel bir tadı var pişman olmassınız kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorumm. herkese afiyet olsunnn……

  6. tarifleriniz her zaman tam ve güzel sonuç veriyor. tarifler için çok teşekkür ederim.
    dün akşam sadrazam lokumunu yaptım ama kekim çok kabardı bir türlü rulo yapamadım. kare fırın tepsisine döktüm. küçük değil. yalnız dikdörtgenler kesildikten sonra enlemesine tabirini anlamadım. yani 1 dikdörtgeni ele alalım. bunu yaşpasta yaptığımızı gibi arasına krema sürecek gibi mi kesiyoruz. yani 1 tarafı kekin alt kısmı diğer tarafı kikin kızarmamış olan iç kısmı. diğerine ise 1 tarafı kekin üst kısmı diğer tarafı ise kekin iç kısmımı olacak. anlayamadım bilgilendiriseniz çok sevinirim.
    lezzeti çok güzeldi ama ben beceremedim.

  7. özge hanım doğru tabiri bulmuşsunuz aslında. bir dikdörtgen parçayı pandispanyaları kesitiğimiz gibi kesiyoruz. bir küçük dikdörtgenden iki katlı pasta katı elde ediyoruz.

  8. SLM BEN BU SITEYI !HAFTA ÖNCE BULDUM:COK HOSUMA GITTI ARTIK HERGÜN BAKIYORUM YENILIK VARMI DIYE:SADRAZAM LOKUMUDA COK GÜZEL GÖRÜNÜYOR KESIN DENEMEM GEREK :))

  9. Teşekkür ederim ama takıldığım bir yer daha var. bu kesilenler ayrı ayrı sarılacak değilmi. iki katlı derken anlayamadım. sararken tek katlı olacak değil mi? anlatabildim umarım. mesela 12 tane dikdörtgen çıktıysa 24 tane rulo pasta çıkıyor değil mi?

  10. selda hanım, beğenmenize sevindim, teşekkürler.

    özge hanım iki ayrı kek elde edip bunları ayrı ayrı kullanıyorsunuz. yani bir dikdörtgen kek, iki pastacık oluyor. hafta sonu yapıp yapılış aşamalarını ayrıntılı fotoğraflamayı düşünüyorum, netlik kazanır umarım.

  11. yapılış aşamalarını eklerseniz daha da anlaşır olacak hafta sonu arkadaş günü var oraya yapıp götürmeyi düşünüyorum bu pastadan yardımcı olursanız daha güzel yaparızz . teşekkürler emeğinize sağlık

  12. secil’cigim merhaba,
    umarim iyisindir:-)

    benimde uzun zamandir cok denemek istedigim bir lezzet, hatta elimde birkac tarif bile var. ama sanirim ben seninkini deneyecegim, zira yumurta sayisi senin tarifinde daha az. ben birkac yil önce tadmistim bu tatliyi, annemin bir arkadasi yapmisti ve arasina muz da koymustu. cok hafif ve hos bir tatli oldugunu hatirliyorum.

    bu güzel tarifi paylastigin icin cok tesekkür ederim, ben deneyince haber veririm.

    sevgilerimle, seni ve tatli kizini öperim.
    nese

  13. tarifinizi denedim, çok güzel oldu. Küçük tepsi yerine fırın tepsisinde keki pişirmek sanırım daha mantıklı. kek ince olacagı için enine kesmeye gerek kalmayacak.

  14. merhaba…
    sanırım isminiz seçil..seçil hanım diğerleri gibi bu tarifide beğendim yapmayı düşünürüm ama yapılış aşamasını vereceğiniz söylemişsiniz en kısa zaman da versenizde bende yapsam.siteyi yeni keşfettiğim için tariflerin hepsine bakıyor ve yorumlarda bulunup anlamadığımı soruyorum inşallah kusura kalmazsınız.birde buna benzer süper bir tarifim var vermek istiyorum bir deneyin beğenip yayınlamak isterseniz yayınlayabilirsiniz.tarifi isterseniz nereye yazayım.cevabınızı bekliyorum teşekkürler..

  15. gönderdim ama hata verdi ve gitmedi.işin en kötü yanı o kadar yazı uçtu.gönder tuşuna bastım ve e postamı yazdım parola istedi onuda yazdım ama sonra iki şık çıktı onu anlamadım mesela”hotmail,msn,http”diyor anlamadım…

  16. seçil hanım iyi günler,takip ettiğim sitelerin içinde en güzeli diyebilirim,fotoğrafların netliği, açıklamanız,sayfanızın sadeliği çok güzel. Acaba yaptığınız tepsiyi ve keki kaça böldüğünüzü resimleyebilirmisiniz.Teşekkürler
    (Muhteşem bir börek tarifi,yayınlarsanız sevinirim.)
    Tavuklu börek
    1 tavuk göğsü
    1 bardak sade pirinç haşlaması
    1 kutu havuç bezelye garnitürü

    3 yufkayı üstüste koy,8 e böl. Toplam 24 üçgen olacak. Bir kapta tavuk garnitür ve pirinci karıştır. Tuz ve karabiber at. Yufkaların içine 1 dolu yemek kaşığı koy ve sar. Sonra hepsini önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bele ve kızart.
    Çayla servis edilecekse sade, yemek olarak yenecekse üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağda kırmızıbiber yakıp servis edilecek.
    deneyin,vazgeçilmeziniz olacak.

  17. Merhaba Seçil.Tarifin orjinalinde kızarmış tarafı içe geliyor.dışı pütürlü kalıyor ve hindistan cevizleri daha iyi tutunup beyaz hoş bir görüntü veriyor.Tabii seninkiler de güzel görünüyor .Ellerine sağlık.

  18. Enfes görünüyor tarif..

    Ellerinize sağlık..

    Ama..)= sayfa linkinizle beraber tarifinizi yayınlamak istedim..

    Sağ tık kapalı olduğundan alamadım kopya..

    O kadarda gezdik nette bu lokumun en güzel tarifi sizdeyken hem de..)=

    1. merhaba, bazı sayfalarda link göstermeden üstelikte resimle oynayarak yayınlanan yazılarımı görmek beni çok üzdüğü için sağ tuş engelleme yapmak zorunda kaldım. üzgünüm…

  19. Iyi geceler,
    sitenizden bugün Patlicanli pilic güvecini yapmistim. Simdi firsat buldum bakinayim daha neler var diye ve bu tarife takildim..onunla kalmadi bayildim:-))
    Denemem lazim hemen yarin. O kadar güzel görüyorlar ki kime ikram edeyim diye düsünüyorum..öyle herkese verilmez bu kadar güzel sey..saka. Bu saatte canim cekti desem.
    Hayirli geceler dilerim…Selamlar..Reyha Düzgün

  20. Merhabalar Secil hanim bu tarifinizi bugün denedim ve ayni resimdeki gibi oldu.
    ama ben bir ölcü kullanarak büyük tepside yaptim.bir sorun yasamadim.1 tepsiden 30 parca cikardim.böyle yaptigim seyler güzel oldumu severek yapiyorum.Aglayan pastanizda ayni sonucu verdi.Ikiside tam not aldi.herkese siddetle tavsiye ediyorum.
    tesekkürler…

  21. meraba seçil hanım tariflerinizin çoğunu denedim çok memnun kaldım size nekadar teşekkür etsem azdır sadrazam lokumunu büyük boy tepside yapmak istiyorum 1,5 ölçü demişsiniz bunu nasıl ayarlayabilirim şimdiden teşekkürler

  22. çok güzel görünüyor ağzım sulandı bakarken bile:D en kısa sürde deneyip yine yorumumu yazıcam seçil hanım ellerinize sağlık ve verdiğiniz bu güzel tarifler için çok çok teşekkürler:)

  23. slm.kullandığınız kahve fincanı türk kahvesi fincanı mı acaba.birer parmak eksik olayı her fincan içinmi geçerli.zaten türk kahve fincanının ebatları biraz küçük oluyor.Aydınlatırsanız sevinirim.sevgiler..

  24. Sitenizi her zaman geziyorum. Bütün ikramlarımı sizin tariflerinizden yapıyorum.Arkadaşlarımı çağırdığmda bayram ediyorlar. En kısa zamanda bu tarifinizi de yapmalıyım.Herkesin emeğine sağlık………….

  25. daha önce denedim ama bir türlü lokum gibi saramadim hamurlar cok kalin oluyor sarmasi zor oluyordu bu sefer sizin resimlerde gösterdiginiz gibi her kareyi ortadan ikiye kesip denemek istiyorum insallah bu sefer olur ellerinize saglik canim

  26. harika bir tarif çok teşekkürler. gelen misafirlerime yapıyorum hepside tarif istiyor. çok güzel oluyor. ve tariflerinizi tereddütsüz yapıyorum. ve her zaman sonuç mükemmel oluyor. çok teşekkürler.

  27. Merhabalar;
    Sadrazam lokumu ile ilgili bir sorunum var. Benim fırınım tepsinin kenarlarını çok pişiriyor.Hepsi pişsin diye beklersem rulo yapamıyorum.bir çözüm yolu önerebilirmisiniz?
    Bu arada ciddi bir çalışma yapılmış çok güzel bir site olmuş.tebrikler.
    B.Dilek YAVUZ-BERGAMA

    1. merhaba, fırın konusunda ısıyı düşürerek pişirmeyi deneyin derim. ama çok radikal bir çözüm isterseniz zamanında fırınından çok çekmiş biri olarak benim önerim fırını değiştirin olacak.

  28. Cumartesi günü denedim bu Lokum beni cok ugrastirdi. Sorun kekin üzeriydi resimdeki gibi düz degildi kabarikdi ve dökülüyordu, öyle olmasina ragmen sonuc cok güzeldi, bir gece buzdaolabinda bekletikden sonra yemege doyum olmuyor ellerinize saglik

  29. merhaba seçil hanım dün bu tarifi denedim ama resimdeki gibi bi kek elde edemediğimden sanırım keklerimi yuvarlayamadım kırıldılar:( bende kekimin üzerine kreamayı ve çikolata sos dökerek servis yaptım herşeye rağmet tadı çok güzeldi bu ve diğer tarifler için teşekkür ederim ellerinize sağlık

  30. merhaba pastanızı yaptım birazdan rulo şeklinde sarıcam. pandispanyam harika oldu teşekkürler 🙂 doğum için götürücem bu pastayı ama aklıma takılan şu muzların içinde kararmaması için ne yapmam lazım. limonun karartmadığını biliyorum ama bu seferde limonlarsam pastayı ekşitirim diye korkuyorum. varmı bi öneriniz tarif için teşekkürler.

  31. harika oldu ya nefis bişi herkes denesin. yalnız zamanınızın ve sabrınızın çok olması lazım 🙂 bir tepsi eve kaldı ve bir tepside bebek başına götürücem bi sürü çıktı ya harika tarif için teşekkürler seçil hanım sıkı takipçinizim :*

  32. bende hevesle denedim diğer tarifler gibi.fakat keki kuru oldu ve rulo yapamadım.sonradan süte batırmak yerine önceden sütle ıslatarak kekini yumuşattım lezzeti çok güzeldi.tüm olumsuzluklara rağmen tekrar deneyeceğim.kekini busefer üstünü örtüp bekleteceğim kurumaması için bakalım nasıl olacak.teşekkürler bu güzel tarifler için…

  33. Ben bu tarifi bugün denedim ve gercekten cok lezzetli, yapiminin el oyalamasi sizleri korkutmasin kesinlikle deger ve ilk parcadan sonra da insan alisiyor.
    Ben tüm ölcüleri yarin kullandim ev de misafir yoktu ve kendimiz icin yaptim, pandispanyasi baya ince oldu ve sarimi daha da kolay oldu. Yine de cok rahat 6-8 kisilik oldu diyebilirim.

  34. sadrazam lokumunu başka bir yerde gördüm, görünüşü hoşuma gitti tarifi aldım, yaptım ama hamur biraz cıvık olunca ben un ilave ettim herhalde fazla geldi ve ikiye ayırınca kalın oldu içini biraz almam gerekti, keki fırında biraz fazla kaldı sanırım altını pişirmek isteken bu da rulo yaparken sorun oldu, çatladı moralimi bozdu yaparken ama tadını beğendiler, alternatif ölçülü tarif ararken burayı buldum şimdi bu ölçülerle deneyeceğim, mini fırın tepsisi 25×35 cm gibi oluyor bu ölçüler yeterli mi? teşk:)

  35. merhaba sizin sitenizi çok beğeniyorum ama lütfen biraz daha sık tarif yayınlayın ayrıca sadrazm lokumunu denedim çok güzel oldu zaten tarifleriniz hep güzel.. emeğinize sağlık 🙂

  36. seçil hanım bir çok tarifinizi denedim ve memnun kaldım. sadrazam lokumunun tadı da çok güzel ve hafif bir tatlı. ama kekinde bir problem yaşadım. içi pişmedi ve dışı da kurudu. acaba kekinin bir püf noktası var mı? tarife de harfiyen uydum.

  37. arkadas ben mı becerıksızım yoksa yapımı zormu anlamadımkı makarnayaparsınızda kolay yemektır 10 tane tencere kırletırsınızz onun gıbı bısey ortalık savasalanınaa donduu:))) emmee dadııı ıyı olduu

  38. Merhaba tarif çok güzel gözüküyor.yılbaşı için yapacağım.Ama aklıma bir şey takıldı.Büyük tepsi için 1,5 ölçü yazmışsınız.Kekin çok fazla kabarmaması lazım anladığım kadarıyla.Ama aklıma takılan kabartma tozunuda 1,5 paket kullanmalı mıyım?Şimdiden teşekkür ederim.

  39. denedim, beceremedim:( rulo yapamadım .sarmaya çalışırken parçalandı. Sanırım kremasıda biraz cıvık oldu. nerdeyanlış yamış olabilirm acaba? marifet gerektirn bir tarif.

  40. merhaba ben nazilliliyim size tarif vericem 3 elmayı kabuğunu soyup rendeliyeceğiz suyunu çıkartıp 1 paket sütl büsküviyi çine krıp karıştıracağız borcama döküp üzerine kren şanti AFİYET OLSUN…..

  41. bu tarifi denedim süperdi herkes bayıldı ama ben büyük fırın tepsisi kullandım daha iyi oldu bence kekim çok kalın olamadı ve rahat rulo yaptım bence herkes denemeli biraz meşakatli ama değer tarif için teşekkürler buradaki tarifleri tek tek deniyorum şimdiye kadar hepsi güzel oldu ama olmayanıda net olarak yazarım

  42. Merhaba, sitenizi büyük begeniyle takip ediyorum. Yayinladiginiz tariflerde müthis emeginize ellerinize saglik. Yalniz sadrazam lokumunuzunu heves edip yapdim ama malesefki rulo saramadim 🙁
    4 fincan un yerine 3 fincan koyup keki pisirdim acaba ondan kaynaklana bilirmi. Onun disinda herseyi harfi harfiyen uyguladim, ve üzeri baga kizarmasi gerekiyormu ? bende kekin üzerine creme ole sürüp seftaliyle döseyip hindistan ceviziyle süsledim. Sadrazam lokumu basarasiz olmus olsada, pastam begenildi. Ins tekrar denemek istiyorum, bi sefer tuttururum ins 🙂

  43. merhaba seçil hanım sitenizin sıkı takipsiyim denediğim herşey çok güzel oldu hepsi için çok tşkler. sadrazam lokumunuda denemek istiyorum bu verdiğiniz ölçülerle hangi boy tepsiye yapsak iyi olur acaba 35×22 kare borcam da yapsam olurmu acaba bide türk kahvesi fincanı değilmii şimdiden teşekkürler hoşçakalın..

  44. merhaba,

    sadrazam lokumu her zaman yaptığım bir tarif olduğu için, gözüme ilişince tarifi okumadan duramadım. Ben kremayı kekin dış kısmına sürüp o şekilde kıvırıyorum. Daha yumuşak dokulu olan iç kısım rulo şeklinde kıvrıldığında dışta kalıyor ve böylece sütü daha iyi içine alıp daha yumuşak oluyor, siz niye kekin üst kısmını üste getirdiniz? Sevgilerimle, çok güzel bir siteniz olduğunu da söylemeliyim. Mine

  45. SITENIZ HARIKA.20 YASINDAYIM VE COK SEVIYORUM HAMURISLERINI YAPMAYI.BIKAC SORUM OLCAK.KEKI NE KADAR PİŞİRMEK GEREKIYO USTU IYICE KIZARCAKMI YUMUSAKLIGI NASIL OLCAK VE BENDE KARE TEPSI OLMADIGI IÇIN YUVARLAK TEPSIYLE YAPCAM ACABA OLURMU ONUNLA NE DERSINIZ NASIL YAPAYIM….CEVABINIZI ACILEN BEKLIYORUM.SEVGILI YORUM YAPAN ARKADASLAR SIZ DE BANA BU KONUDA BILGILERINIZI YAZARSANIZ SEVINIRIM…:)

  46. merhabalar seçıl hanım mını fırın almak ıstıyorum ve luxellın fanlı fırınına baktım hoşuma gıttı ama nasıl pışırır bılmıyoıruım bu fırın hakkında bır bılgınız varmı acaba cevabınız ıçın şimdiden teşekküre ederım

  47. Sadrazam lokumunu geçenlerde yaptım yanlız pandispanyası birazcık kurudu ama yinede rulo yapmaya başardım.Sizinkiler kadar güzel gözükmesede tadı gerçekkten güzel olmuştu.Ellerinize sağlık

  48. merhabalar ben bu tarifinizi misafirlerime denemek istiyorum.bu verdiğiniz ölçü küçük tepsi içinmi birde bir parmak eksik kulllanın diye yazmışsınız ben tam anlamadım.ne kadar eksik onu tam açıklarsanız çok sevinirim .teşekkürler…

  49. arkadaslar tarif cok guzel ben herzaman yapiyorum ama kremadaki seker miktari ve kekin icindeki un miktari cok fazla bunlari azaltarak tarifi yapiyorum ve cok guzel olur ellerinize meginize saglik

  50. seçil hanım türk kahvesi fincanımı,nescafe fincanımı olucak?acilen misafir için deneyeceğim,birdekı zarmış tarafını içe almış kimisi ozaman bir sorun olurmu?
    sevgiler…

  51. seçil hanım bu ölçülerin yüzde elli daha artırarak fırın tepsisine yapın demişsinizya,ozaman 7.5 fincan un oluyor çok olmaz değilmi,kimi yorumlarda mini fırın için olan ölçüleri büyük fırın tepsisi için daha iyi oldu yazmışlarda tekrar size sormak istedim?birde içindeki kremaya az sütle hazırlanmış krem şantide eklesek olurmu sizce?
    sevgiler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.